- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

ЕУ увела изузетке за две врсте руских нафтних деривата

© Sputnik / Максим Богодвид / Уђи у базу фотографијаНафтна пумпа
Нафтна пумпа - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Европска унија је искључила две врсте нафтних деривата из руске нафте са листе санкција која предвиђа увођење горње границе цене нафте, наводи се у објашњењу Европске комисије које је објављено на званичном сајту.
„Ако се руски нафтни производ прерађује у трећој земљи мешањем са производом порекла из друге земље, што резултира другачијим производом, онда се руски нафтни производ више не сматра производом руског порекла и горња цена се не примењује“, наводи се у саопштењу.
„Ако су ови производи (произведени од руске нафте) суштински измењени у трећој земљи, они се више не сматрају производима руског порекла и ограничење цена се не примењује“, објашњава се у тексту.
Савет ЕУ донео је одлуку 4. фебруара о увођењу горње границе цена. За руске нафтне деривате постављена су два нивоа цена: један на 45 долара по барелу за нафтне деривате који се продају уз попуст на сирову нафту (мазут, нафта), други на 100 долара по барелу за нафтне деривате који се продају по вишој цени од сирове нафте (дизел и керозин).
Рафинерија нафте у Омску - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
РУСИЈА
ЕУ забранила увоз руских нафтних деривата
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала