- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић је „охладио“ Циципаса: „Погледајте га, најбољи је!“

© AP Photo / Dita AlangkaraНовак Ђоковић и Стефанос Циципас
Новак Ђоковић и Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
После пораза од Новака Ђоковића у финалу Аустралијан опена Стефанос Циципас, грчки тенисер, у опширном интервјуу за „Тромактико“ говорио је све најбоље о српском тенисеру и подвукао да ће Новак још напредовати. Грк сматра да први рекет света још није достигао свој лимит.
Стефанос Циципас један је од припадника млађе генерација тенисера који још увек чека на трофеј. У неколико наврата грчки ас био је надомак трофеја, али и даље је без њега. Последњу шансу имао је у Аустралији где је „његов сан“ срушио Новак Ђоковић.
„Освајање Гренд слема је један од највећих снова које сам имао као дечак, да направим нешто велико у спорту који сам изабрао. Све је у напорном, свакодневном раду. Морате константно да напредујете, како са техником, тако и са физичком спремом. Погледајте Ђоковића, који је један од најбољих играча свих времена, а још није достигао свој лимит“, похвалио је Циципас Новака.
Грк је био најближе освајања Гренд слема и пре две године на Ролан Гаросу када је у финалу повео против Ђоковића са 2:0 у сетовима, али је српски ас преокренуо и освојио титулу. Такви порази Циципасу тешко падају, али се труди да из сваког меча извуче најбоље.
„Порази су важна ствар, јер се из њих доста учи. Победе су најлепша ствар, донесе прелепе моменте у каријери, али без пораза сигурно не бих постао трећи на свету, не бих освојио девет АТП титула до сада. Мастерси и Гренд слемови су мој наредни циљ. Спреман сам да наставим да радим овако у наредних 20 година“, рекао је Циципас.
Грчки ас појаснио је да је тенис захтеван спорт који захтева велики напор и много рада и да се зато труди да сваки дан види свој напредак.
„Тенис је маратон, а не спринт. Ово је спорт у којем сваког дана мораш да напредујеш. Један или два резултата не значе ништа, мораш стално да се доказујеш. А, ако радиш шест сати дневно, постајеш права машина“, закључио је Циципас.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Роџер Федерер и Новак Ђоковић после финала Вимблдона 2019. године - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
Мржња према Ђоковићу из другог угла: „Федерерови навијачи су му помогли“
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
Новакa је одушевио, а Србији поклонио деби из снова – Хамад је чудо које се дуго чекало
Стефанос Циципас и Ник Кирјос - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2023
СПОРТ
Букти рат Кирјоса и Циципаса – ко је кловн, а ко је добио лекцију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала