- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Русија је земља са најстрашнијим оружјем“: Медведев се огласио о „корејском сценарију“ за Украјину

© Sputnik / Дмитрий Астахов / Уђи у базу фотографијаПремијер Русије Дмитриј Медведев
Премијер Русије Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев оценио је да су приче о „корејском сценарију“ за Украјину само – пусте жеље.

„Још једном о томе како ће остаци Украјине постати нова Јужна Кореја. Јасно је да су разговори о 'корејском сценарију' само пусте жеље. У фазону ми ћемо, преостали део Украјине, бити под западном управом и заштитом, а онда ћемо достићи ниво Јужне Кореје. Поред тога, остаје нека нада за поновно уједињење са бившим територијама. Теза за интерну употребу, ништа више од тога“, поручио је Медведев.

Истовремено, како је додао, украјински пропагандисти не наводе да је „подела дуж 38. паралеле створила две независне државе“.

„Донбас и друге територије ушли су у састав Русије – највеће државе са пуним суверенитетом и најстрашнијим оружјем. Овде је занимљиво нешто друго. У Кијеву су срамежљиво провукли тезу да је немогућа било каква победа украјинских власти. У најбољем случају – подела на делове. А у суштини – ово је први корак ка признавању реалне ситуације на терену“, закључио је Медведев.

Раније је бивши саветник кабинета председника Украјине Алексеј Арестович изјавио да се сукоб у Украјини можда неће завршити онако како Кијев очекује, те постоји могућност да Украјина не поврати своје територије. Он је истакао да Западу само преостаје да „формира Јужну Кореју са гаранцијама“.
Иначе, демилитаризована зона која дели Северну и Јужну Кореју налази се на 38. паралели северне географске ширине. Ту је одређена граница након потписивања споразума о примирју 1953. године када су заустављена борбена дејства на Корејском полуострву која су трајала од 1950. године. Северна и Јужна Кореја још нису склопиле мировни споразум.
Руска артиљерија, Запорошки правац, хаубица Гиацинт - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Специјална операција у Украјини
Бивши саветник Зеленског: Немамо 400.000 обучених војника - све иде ка „корејском сценарију“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала