- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски спасиоци из рушевина у Сирији спасили деветогодишњу девојчицу

© Sputnik / Sputnik Arabic/ Zain MahrezРуска војска учествује у операцијама рашчишћавања рушевина и спасавања жртава земљотреса у сиријском граду Џабле, на југу провинције Латакија. Шеф градског већа је за арапски Спутњик изјавио о значају учешћа руских војних одреда који су помагали спасиоцима у потрази и рашчишћавању, истакавши да су војници користили специјалну технику која у Сирији не постоји.
Руска војска учествује у операцијама рашчишћавања рушевина и спасавања жртава земљотреса у сиријском граду Џабле, на југу провинције Латакија. Шеф градског већа је за арапски Спутњик изјавио о значају учешћа руских војних одреда који су помагали спасиоцима у потрази и рашчишћавању, истакавши да су војници користили специјалну технику која у Сирији не постоји.
 - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Руски спасиоци извукли су из рушевина у сиријском граду Џабла деветогодишњу девојчицу, јавила је сиријска агенција САНА. Она је пребачена у болницу
Претходно је руско Министарство за ванредне ситуације саопштило да је руски тим у рушевинама у Џабли нашао живог мушкарца.

„Спасиоци МВС Русије у Сирији извлаче из рушевина прво повређено лице у земљотресу у граду Џабла“, наводи се на телеграм каналу ресора.

У саопштењу се додаје да је у питању мушкарац од 26 година, као и да је под рушевинама провео два дана.
Према речима заменика министра за ванредне ситуације Алексеја Серка, руски спасиоци су током рашчишћавања рушевина зграде студентског дома пронашли преживелог 26-годишњег мушкарца.

„Он се налазио дубоко под рушевинама, на дубини од два метра. Рашчистили смо рушевине, спасиоци су га извукли. Он је свестан, разговара и чак је обећао нашим спасиоцима да ће их одвести у ресторан“, испричао је заменик министра за ванредне ситуације Алексеј Серко.

Он је још изјавио да се руски спасиоци који помажу у Сирији надају да ће спасити још преживелих и да ће наставити да раде даноноћно.
Претходно је прес-служба Кремља саопштила да је руски председник Владимир Путин разговарао телефоном са сиријским лидером Башаром Асадом, након разорног земљотреса који је погодио ову земљу и понудио сиријској страни неопходну помоћ у отклањању последица ове катастрофе. Припадници Министарства за ванредне ситуације јуче су одлетели у Сирију.
Министарство одбране Русије такође је саопштило да је министар одбране Сергеј Шојгу наредио руској војсци у Сирији да помогне властима земље у отклањању последица земљотреса који је погодио ту државу.
Сирију је јуче погодио разоран земљотрес.Број погинулих у сиријским провинцијама Алеп, Латакија, Хама, Идлиб и Тартус порастао је на 711, док је повређена 1.431 особа, саопштило је Министарство здравља Сирије. У саопштењу се додаје да ове бројке нису коначне.
Последице разорног земљотреса у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2023
РУСИЈА
МИП Русије: Москва спремна да помогне Дамаску у отклањању последица земљотреса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала