- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова о инциденту са аеростатом: Кина се понела одговорно, Вашингтон – хистерично

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
Пратите нас
Москва сматра да су објашњења Пекинга у вези уласка аеростата у ваздушни простор САД довољна, те да се Кина понела одговорно у датој ситуацији, а Вашингтон – хистерично, саопштила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„Сматрамо да су објашњења која је дала кинеска страна у вези уласка кинеског аеростата у ваздушни простор САД услед околности више силе сасвим довољна и разумљива. Кина је у тој тешкој ситуацији деловала одговорно, што се не може рећи за импулсивну реакцију Вашингтона и америчких медија коју је тешко оценити другачије него као хистеричну“, наводи се у саопштењу Захарове.

Како је додала, САД настављају да из измишљених разлога, а све чешће и без њих, оцрњују и демонизују земље које не намеравају да играју како Вашингтон свира.
Кинески ваздушни балон појавио се на небу изнад САД 3. фебруара, а дан касније је оборен код обале Јужне Каролине. Док Вашингтон тврди да је Пекинг користио аеростат у обавештајне сврхе, Кина је саопштила да је балон имао цивилну намену и да је коришћен за метеоролошка истраживања.
Авион пролеће поред кинеског аеростата изнад територије САД - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2023
СВЕТ
Јапанци први користили балоне у војне сврхе: Кинески аеростат – шамар Американцима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала