- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: У Русији произведен транспортни дрон „ТрАМП“

© Фото : Rostec „Јунајтид инструмент манјуфактуринг корпорејшен” прави руски дрон „свевидеће око”
„Јунајтид инструмент манјуфактуринг корпорејшен” прави руски дрон „свевидеће око” - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
Пратите нас
У Русији је произведена транспортна беспилотна летелица типа „ТрАМП“ (транспортна ваздухопловна више функционална платформа), објавила је РИА Новости позивајући се на извор из војно-индустријског комплекса.
„Транспорта ваздухопловна више функционална платформа или, једноставно, ТрАМП, је дрон авионског типа класичне структуре. Предвиђен је за испоруку и искрцавање терета тежине до 250 килограма на удаљености већој од 600 километара, као и за обављање опасних задатака у сложеним метеоролошким условима уз минималне трошкове“, рекао је извор.
Појаснио је да је кључна карактеристика новог дрона велики простор за терет од 2.650 литара. Захваљујући великом складишту за терет у њега може да се утовари терет великих димензија и да се падобраном спусти.
Брзина кретања му је 195 километара на сат, а највећа висина на којој лети је три хиљаде метара. Према његовим речима, дрон може да полети и слети на било какву површину.
Дрон се у цивилне сврхе може користити за праћење широког подручја, у пољопривреди за распршивање ђубрива, а на њега се може уградити радарска, оптичка, картографска и друга специјална опрема.
Руски војник, дрон - Sputnik Србија, 1920, 28.01.2023
РУСИЈА
Руски инжењери направили радар за откривање лаких дронова
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала