- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија проширила „стоп листу“ за 77 Американаца, укључујући ћерку Ненси Пелоси

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаМинистарство иностраних послова Русије у Москви
Министарство иностраних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
Пратите нас
Министарство иностраних послова Русије укључило је у „стоп листу“ 77 америчких држављана, укључујући гувернере држава, федералних служби, као и компаније, које учествују у испорукама оружја Украјини, саопштио је руски МИП.
У саопштењу се наводи да је у својству одговора на стално проширење листе руских грађана којима је Вашингтон увео персоналне санкције, улазак у Русију перманентно онемогућен за још 77 Американаца.
„Како би Вашингтон боље схватио, још једном наглашавамо да ће било какви непријатељски поступци против Русије, укључујући ширење спирале санкција, бити одбијени и вратити се као бумеранг самим Сједињеним Државама“, додаје се у саопштењу.
Руско Министарство је увело персоналне санкције ћерки бивше председнице Представничког дома Ненси Пелоси Кристин Пелоси, бившем војном аташеу америчке амбасаде у Русији, бригадном генералу у пензији Питеру Зваку, гувернерки америчке државе Алабама Елен Ајви, гувернеру Масачусетса Чарлију Бејкеру, директору одељења за развој бизниса компаније „Лејдос“, генерал-потпуковнику у пензији Вилијаму Бендеру, државном секретару Мичигена Џослину Бенсон и другима.
Аутомобили дипломатских мисија испред зграде Министарства иностраних послова Русије - Sputnik Србија, 1920, 22.09.2022
РУСИЈА
Москва одговара на санкције: Забрањен улазак у Русију за скоро 90 држављана Канаде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала