Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Неформални разговор о ЗСО код америчког амбасадора у Приштини

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПриштина
Приштина - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
Пратите нас
Неформални састанак о Заједници српских општина, одржан у оквиру радне вечере у резиденцији амбасадора САД у Приштини Џефрија Ховенијера, којем су присуствовали и представници Срба на Косову и Метохији, завршен је вечерас око 20 часова, сазнаје Танјуг.
На састанку су, између осталих били представници Српске листе Горан Ракић, Далибор Јевтић, Игор Симић, неколико градоначелника општина са српском већином, међу којима и председница општине Грачаница, Љиљана Шубарић, бивши заменик премијера у влади у Приштини Бранимир Стојановић, Милица Андрић Ракић из Нове друштвене иницијативе, министар за заједнице и повратак у влади привремених приштинских институција Ненад Рашић.
Присуствовали су и представници политичких партија и невладиних организација са КиМ, амбасадори акредитовани у Приштини, као и шефови међународних организација ОЕБС, ЕУ и Еулекс, као и представници председништва, владе и скупштине привремених приштинских институција.
Састанак је, као и онај од 31. јануара, био затворен за медије, а после вечере није било изјава за медије.
Пре састанка, амерички амбасадор Џефри Ховенијер се састао са председницом привремених приштинских институција Вјосом Османи, са којом је разговарао, како је саопштено из њеног кабинета и о дијалогу између Београда и Приштине.
Грачаница билборд - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2023
СРБИЈА
Двострука игра Америке и Немачке: И Курти сит, и ЗСО по њиховом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала