- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Преживео је етикету „издајника“ и враћа се у родни град – син Данила Лазовића поново у Партизану

© AFP 2023 / ATTILA KISBENEDEKВук Лазовић
Вук Лазовић  - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
Пратите нас
Осам година од последњег одласка из Србије, а чак 13 од напуштања матичног Партизана, рукометаш Вук Лазовић се враћа у црно-бели дрес.
Лазовић има 34 године, син је славног глумца Данила Лазовића, рођен је у Београду и поникао је у редовима Партизана.
Кроз дугу каријеру Лазовић је наступао у бројним клубовима, у Србији и за Црвену звезду и Војводину, а од 2015. носи дрес репрезентације Црне Горе.
Управо је чињеница да је Лазовић, као репрезентативац Црне Горе морао да носи „комитски дрес“ био је разлог за тешке моменте које је преживљавао.
„Рођен сам у Београду, отац ми је из Бродарева, Србин, мајка ми је са Цетиња, имам родбину у Црној Гори. После позива који нисам добио од српске репрезентације, због многих разлога, неких људи који су ми рекли да „никада нећу заиграти за Србију“, а које нећу спомињати. Због тих неких људи нисам у репрезентацији, а сада се провлачим као издајник и неко ко је нешто направио. Само сам играо рукомет и борио за своју породицу“, говорио је Лазовић својевремено.
Он је тада говорио о томе да су у његовом срцу Срби и Црногорци један народ.
„Мени је мајка Црногорка, отац ми је Србин. Волим обе државе исто. Ја сам Србин који игра за Црну Гору. Волим Црну Гору и Србију. Никада никога нисам провоцирао и никада нећу. То што је сада таква ситуација, што неки људи одозго намећу такву ситуацију, манипулишу нама спортистима“.
Проблем са којим се Вук суочавао је комитска зелена застава која се нашла као симбол репрезентације Црне Горе.
„Нисам уопште прилазио тој застави, мој отац је био велики Србин, знам ко је он, знам ко сам ја и цела моја породица. Зато нисам желео да дође до било ког контакта и провокације. Осуђујем лажи које су изнете, а које су наштетиле мом презимену и породици“, говорио је тада Лазовић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала