- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бела кућа саопштила када ће Бајден посетити Пољску

© AP Photo / Ajeng Dinar UlfianaЏо Бајден улази у председнички авион након самита Г20
Џо Бајден улази у председнички авион након самита Г20 - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден ће од 20-22. фебруара бити у званичној посети Пољској, изјавила је портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер.

„Председник Бајден ће од 20-22. фебруара посетити Пољску. Он ће са пољским властима разговарати о билатералној сарадњи, као и колективним напорима за подршку Украјини и јачању могућности НАТО у области обуздавања”, истакла је портпаролка.

Према њеним речима, амерички лидер ће током посете Варшави разговарати и са лидерима земаља „букурештанске деветорке”, како би потврдио непоколебљиву подршку САД алијанси.
Након тога, координатор за стратешке комуникације у америчком Савету за националну безбедност Џон Кирби саопштио је да је америчка администрација објавила да за сада нема ништа да најави по питању могуће Бајденове посете Украјини, а у оквиру фебруарског одласка у Пољску.
Претходно је Бела кућа током ове недеље саопштила да не искључује могући одлазак Бајдена у Украјину у догледној будућности, иако Вашингтон за сада нема ништа да објави по овом питању.
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
РУСИЈА
Медведев: Бајден би из расејаности могао да започне трећи светски рат
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала