- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија испоручила Сирији 20 тона помоћи – у хуманитарну акцију се укључује и Спутњик

© AP Photo / Omar SanadikiРушевине након разорног земљотреса у Сирији
Рушевине након разорног земљотреса у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
Пратите нас
Након разорног земљотреса који је погодио Сирију, Русија је једна од ретких земаља која је одмах притекла у помоћ. У базу Хмејмим слетео је први руски авион са 20 тона потрепштина, а у прикупљање хуманитарне помоћи за становнике погођених подручја укључио се и Спутњик.
Скоро 11 милиона Сиријаца трпи последице разорног земљотреса који је погодио њихову земљу: многи од њих више немају место за живот, али ни основне потрепштине – храну и одећу. Русија је једна од ретких земаља која је у првим сатима након трагедије у подручја погођена земљотресом у Сирији послала спасиоце.
У акцију прикупљања помоћи укључио се и Спутњик – уз помоћ хуманитарне организације „Доктор Лиза“ организован је пункт у центру Москве где ће се се доносити хуманитарна помоћ за Сирију. Он ће бити отворен од 10. до 17. фебруара.

Русија доставила у Сирију хуманитарну помоћ

Министарство одбране Русије саопштило је да је руска војно-транспортна авијација испоручила више од 20 тона хуманитарног терета у Сирију.
„Први авион војно-транспортне авијације Ваздушно-космичких снага Русије стигао је у Сирију у руску авио-базу Хмејмим са руском хуманитарном помоћи за становнике земље погођене земљотресом. Авион Ил-76 ВТА испоручио је више од 20 тона хуманитарне помоћи на аеродром Хмејмим“, саопштила је руска војска.
Како је прецизирано, допремљена су ћебад и више од 4.500 тоне хране.
Подсећања ради, западне земље не помажу Сирији и њеном народу након земљотреса због санкција које су већ годинама на снази против сиријских власти али и, како сматрају руски експерти, због пријатељских односа Дамаска и Москве. Они пружају подршку искључиво невладиним организацијама које спроводе разне антисиријске акције.
Људи на улици сиријског града Алепа погођеног земљотресом - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
СВЕТ
Два разлога зашто Запад не помаже жртвама земљотреса у Сирији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала