- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

УН забринуте због односа Кијева према руским ратним заробљеницима

© Sputnik / Сергей Гунеев / Уђи у базу фотографијаЗастава УН испред седишта Уједињених нација у Њујорку
Застава УН испред седишта Уједињених нација у Њујорку - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
Пратите нас
Канцеларија УН за људска права обратила се украјинском министру одбране Алексеју Резникову и изразила забринутост због начина на који се Кијев односи према руским ратним заробљеницима.
„Изразили смо забринутост по питању односа према ратним заробљеницима, укључујући наводно убиства заробљеника од стране украјинских војника“, рекла је за Спутњик представница за медије Марта Уртадо.
Она је додала да Канцеларија сматра да је видео објављен на друштвеним мрежама а на којем се украјински војници обрачунавају са руским заробљеницима оригиналан и додала да за такав поступак нема оправдања.
„Познат нам је тај видео и сматрамо да је оригиналан“, рекла је она.
Уртадо је додала да су УН упознате и са другим видеом који се такође појавио на друштвеним мрежама а на којем се виде додатни кадрови првог инцидента и украјински војник који признаје да је извршио убиство али је покушао да се оправда, тврдећи да су жртве одбиле да се предају или да су били припадници групе „Вагнер“.
Подсетимо, руско Министарство спољних послова је раније саопштило да је убиство руских заробљеника на савести покровитеља Украјине и да је ћутање међународних структура срамотно.
Раније је руско Министарство одбране саопштило да су украјински војници циљано убили, хицима у главу, више од 10 заробљених руских војника.
Подсетимо, ради се о видео-снимку обрачуна украјинских снага са руским заробљеницима у Макејевки који се појавио на интернету.
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 23.11.2022
Специјална операција у Украјини
Захарова о саопштењу УН поводом убиства руских војника: Избегавају да процене чињенично стање
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала