Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Албанска дијаспора у Немачкој организовала протест против оснивања ЗСО

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаБундестаг
Бундестаг - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
У Берлину, у организацији активиста удружења албанске дијаспоре и подршку центра Покрета Самоопредељење у Немачкој, данас је одржан протест против оснивања Заједнице српских општина на Косову и Метохији, преноси Коха.
Окупљени су носили транспаренте на којима је писало "Против Боснизације Косова", "Нема ЗСО", "Нема етничке поделе", Вучић=Путин", "Вучић жели још један рат у Европи"...
"Ми, албанска дијаспора у Немачкој, окупили смо се да дигнемо глас против агресије Србије према Косову. Све је јасније да Србија, у сарадњи са Русијом, има за циљ да дестабилизује Балкан. Србе који живе на Косову Београд систематски злоупотребљава како би Косово учинио нефункционалним. Српске банде које контролише Београд контролишу наше суграђане на северу, претећи им насиљем", рекла је једна учесница протеста, преноси „Косово онлајн“.
Према њеним речима, Србија са ЗСО тежи да подели косовско друштво по етничкој основи.
"Србима на Косову није потребна ексклузивна моноетничка организација. Већина њих то не жели. Њима је потребна интеграција и добра перспектива живота на Косову. Циљ Београда је да државу Косово учини нефункционалном и поткопа његов суверенитет. Моноетничка заједница би Косово учинила другом Босном. Тамо Република Српска делује као држава у држави и онемогућава напредак земље. Овај модел не сме да се понови на нашим просторима. Не желимо такву поделу. Позивамо САД, Европску Унију и Немачку да одбију такве захтеве", рекла је она током говора.
Она је такође рекла да подржавањем захтева Србије, међународна заједница подржава етничку поделу такозваног Косова.
Заставе САД, Русије и Србије - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СРБИЈА
Србија између западне журбе да се реши Косово и руског стрпљења – ко нам је ту пријатељ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала