- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Случај „Сплит“: Хоће ли се поверовати Велшанима?

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаСтадион Пољуд у Сплиту пред дуел Хрватске и Русије
Стадион Пољуд у Сплиту пред дуел Хрватске и Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Фудбалски савез Велса затражиће од УЕФА да измести предстојећу квалификациону утакмицу протоив Хрватске са сплитског „Пољуда“ јер сматрају да не постоје оптимални услови за долазак њихових навијача на гостовање.
Прва утакмица у квалификацијама за ЕУРО 2024. игра се 25. марта, а чувени сплитски „Пољуд“ би требало да угости Велшане. Међутим, у петак је стигла вест да су Велшани незадовољни условима и да ће можда тражити да се сусрет одигра на другом стадиону.
Извор за те тврдње је новинар „Сана“ Фил Кеден, који покрива репрезентацију Велса и тамошњи фудбал.
„Стадион је ноћна мора за гостујуће навијаче, потпуно неприкладан за овакву утакмицу“, истакао је представник навијача репрезентације Велса у Кеденовом тексту.
За сада није познато да ли ће УЕФА такав захтев Велшана и усвојити.
Оно што је занимљиво је да је аутор текста мало помешао догађаје па тако док у чланку објашњава узроке незадовољства Велшана због атмосфере наводи како нешто мање од 34.000 столица на „Пољуду“ није стандард на који су навикли у острвском фудбалу, као и да су велшки навијачи добили само 1.700 улазница.
Исти новинар је написао и да су се 2017. године на том „Пољуду“ догодили нереди на утакмици између Евертона и Хајдука. Није познато је ли тиме хтео да пружи додатни аргумент тези да сплитски стадион није прикладан за одигравање утакмице, али је свакако побркао мечеве.
Наиме, на мечу у квалификацијама за Лигу Европе између Евертона и Хајдука уистину је било нереда, али они се нису догодили у Сплиту, него у првој утакмици у Ливерпулу. Тај сусрет био је накратко прекинут због навијачких изгреда.
Сукоб је почео на трибини на којој су били смештени навијачи Хајдука, летеле су столице, а редари су спречили припаднике „Торциде“ да не упадну на терен. Судија је повукао играче у свлачионицу, а утакмица је после неколико минута настављена након што се ситуација на трибинама Гудисона смирила.
►Погледајте емисију Миљанов корнер.
Вахид Халилхоџић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Хрвати су натерали Бразил да селектора тражи у Босни: „Истина је“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала