- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрвати су натерали Бразил да селектора тражи у Босни: „Истина је“

© AFP 2023 / CHARLY TRIBALLEAUВахид Халилхоџић
Вахид Халилхоџић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Репрезентација Бразила и даље тражи новог селектора, након што је Тите после елиминације од Хрватске у четвртфиналу Мундијала поднео оставку.
Лицитира се свакодневно са именима, од менаџера Манчестер ситија Пепа Гвардиоле, преко тренера Реал Мадрида Карла Анчелотија, па све до босанско-херцеговачког стручњака Вахида Халилхоџића који је тренутно без посла.
Управо је легендарни Ваха који је изборио с Мароком одлазак на Мундијал у Катар, али је смењен и ниије водио екипу на СП, јер није желео да води најбоље играче, попут Хакима Зијеша, потврдио интересовање петоструких првака света.
„Истина је, јутрос сам добио позив. Успостављен је први контакт. Шта ће даље бити, заиста не знам. Требало би све прецизирати, конкретизовати. У минулом периоду сам добио позиве десетак националних селекција и размишљам шта је најбоље урадити“, изјавио је чувени Ваха за „Аваз“.
Где има дима има и ватре, али свакако да би ово могла да буде интересантна, уједно и добитна комбинација, с обзиром на огромно искуство и резултате које у тренерском послу контантно остварује 70-годишњи Вахид Халилхоџић.
После играчке каријере у којој је бранио боје Вележа из Мостара, Неретве, Нанта и Пари Сен Жермена, Ваха је упловио у тренерске воде. Управо је његов Вележ био почетна станица, а касније га је пут преко Француске и Турске, где је водио бројне клубове, одвео у Африку.
Био је селектор Обале Слоноваче, водио је после тога Динамо Загреб, да би се поново вратио послу селектора, овога пута на клупи Алжира. Водио је и Јапан, као и Мароко, али нема дилеме да би преузимање Бразила било круна његове каријере.
Ипак, остаје да се види да ли ће се "селесао" определити баш за Ваху или ће потера за новим селектором бити продужена.
►Погледајте емисију Миљанов корнер.
Немања Видић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Званично: Видић кандидат за председника ФСС – „Мотиви искључиво патриотски“
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Шпанци прогањају Луку – није се изборио са Влаховићевом сенком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала