- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Шпанци прогањају Луку – није се изборио са Влаховићевом сенком

© AP Photo / Fabrizio Corradetti/Лука Јовић
Лука Јовић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Српски репрезентативац Лука Јовић напустио је Мадрид прошле године и преселио се у Фиренцу, али и даље нема мира од шпанских медија. Пред двобој Фиорентине и Јувентуса на Пиринејима је освануо текст у којем се поново оспоравају његови квалитети, учинак и бројке.
Спортски лист у Шпанији „AS“ објавио је у свом текст да се Лука Јовић није уклопио у нову средину упркос головима које је постигао.
„Не помажу његове партије, голови, није се уклопио а над собом је имао сенку Влаховића и обвезу да га замени, али није пришао његовим партијама„, истиче лист из Мадрида.
Откако је краљевски бели дрес заменио љубичастим са Артемио Франкија, Србин је одиграо бтакмица у Серији А и на терену је провео 1.080 минута. То је резултирало да се упише три пута у стрелце у Серији А, док је преосталих пет погодака постигао у Лиги конференција (четири) и један у Купу Италије.
Није се лист „AS“ на томе зауставио, већ је у свој текст имплементирао истраживање Олосипа, компаније које користи сложене алгоритме како би осценила партија фудбалера, користићи вештачку интелигенцију.
Према њиховим резултатима, бивши нападач Реала, Ајнтрахт Франкфурта и Црвене звезде заузима девето место најгорих играча у италијанском шампионату, уколико се узму у обзир играчи који су на терену провели најмање 600 минута.
Многи се вероватно с правом питају због чега медије у Шпанији и даље толико занима Лука Јовић, када мало мало, пишу о њему.
Наиме, актуелни првак Примере јесте пустио Јовића у Фиорентину без обештећења, али је договорено да од следеће продаје Реалу припадне 60 одсто. Како је Реал својевремено платио 60 милиона евра у замену за потпис 25-годишњег нападача, тако је јасно да ће краљевски клуб бити у дебелом минусу.
Тренутно је процењена вредност Луке Јовића само 13 милиона евра и тешко да ће Фиорентина успети тако лако да га прода на крају сезоне.
Спекулисало се на Апенинима и причало и писало о томе да ће Јовић у јануарском прелазном року напуситити Фиренцу, али се то на крају није догодило.
Наредни меч „љубичасти“ играју у недељу против Јувентуса и биће то дуел српских репрезентативаца.
С једне стране, Лука Јовић, Никола Миленковић и Алекса Терзић, а наспрам њих Душан Влаховић и Филип Костић, који су погађали мету у убедљивом тријумфу клуба из Торина против Салернитане у гостима (3:0).
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Немања Видић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Званично: Видић кандидат за председника ФСС – „Мотиви искључиво патриотски“
Енцо Фернандез - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СПОРТ
Рекорд коме се нико није надао – пробијена је доскора незамислива граница
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала