- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Званично: Видић кандидат за председника ФСС – „Мотиви искључиво патриотски“

© AP Photo / Antonio CalanniНемања Видић
Немања Видић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Легендарни фудбалер Немања Видић потврдио је да ће се кандидовати за председника Фудбалског савеза Србије.
Као што је претходно најављивано Немања Видић, прослављени српски фудбалер биће један од кандидата на изборима за првог човека српског фудбала који су заказани за 14. март.
„Поштовани представници медија, желим да овом приликом обавестим српску јавност, пре свега фудбалску, да сам након сазнања да су расписани избори за председника ФСС донео одлуку да желим да се на истима и кандидујем, с обзиром да сам испунио услов да будем члан Скупштине и имам подршку пет делегата, који надам се неће подлећи притиску са којим се сусрећу. Својим иступом желим да спречим било какве даље приче и јасно изложим своје планове. Кандидатуром ћу омогућити фудбалским посланицима да се о њој изјасне.Верујем у исправност својих циљева а они су јасни, искључиво патриотски. Желим да уједињујем а не да разједињујем. Верујем , јер мислим да мојој Србији могу да понудим вредности које су ме красиле као фудбалера. Верујем и знам да у фудбалској Србији има сличних људи и да заједно можемо понудити решења . Надам се да ћу успети“, саопштио је Видић.
Видићу ће за победу на изборима требати апсолутна већина односно 50 одсто плус један глас, а Скупштина броји 85 чланова.
О Видићевој кандидатури претходно је говорио Гордан Петрић, тренер Партизана, који сматра да прослављени српски фудбалер не треба да има противкандидата јер заслужује да буде на позицији председника ФСС. Једини противкандидат тренутно је Бранислав Недимовић.
Пре него што је легендарни српски фудбалер објавио кандидатуру, дао је интервју за „Ињуз“ у ком је управо дао наговештај о томе када је рекао да би волео да више фудбалера има прилику да буде на утицајним местима јер би знањем и искуством могли да помогну.
У том интервјуу Видић је говорио и о томе да би желео да се више ради на развоју талената и младих играча, а да се мање купују већ изграђени фудбалери чиме је можда и наговестио једну од својих идеја које ће заступати ако постане председник Фудбалског савеза Србије.
„Мислим да морамо да имамо више фудбалера на важним позицијама у фудбалском систему. Тако да могу да утичу и разумеју да представљају фудбалере и шта је фудбал у ствари“, истакао је Видић пре него што је званично објавио да ће се кандидовати на место председника ФСС.
►Погледајте емисију Миљанов корнер.
Драган Џајић - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СПОРТ
Џајић улази у ФСС – помињу се и Коларов и Бабовић
Фудбалер Немања Видић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Видић се отворио Енглезима: „Желим да утичем на фудбал, у Србији постоје изазови“
Бранислав Недимовић - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2023
СПОРТ
Бивши министар ближи председничкој фотељи ФСС од Видића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала