- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Да ли је дошао крај несаници тренера Звезде?

© Tanjug / MILOS MILIVOJEVICМилош Милојевић
Милош Милојевић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Црвена звезда је у прошлости имала огромних проблема са позицијом десног бека. У шестици против Вождовца одличном партијом, крунисаном голом, наставио је да се намеће Аргентинац Алекс Виго.
То је на конференцији за медије потврдио и тренер црвено-белих Милош Милојевић, поручивши да је у претходном периоду имао несаницу.

„Није лако играти и сарађивати са Букаријем који је неструктуриран тип играча. Виго се добро ту уклопио и попуњава халф-спејсове. Ја сам по природи, умерен у свему, не мислим да некога после две утакмице треба дизати у небеса. Некада вам једноставно одговара крило против кога играте. Имам несанице ко да игра на десном беку. Виго је добар играч, Николић... Не заборавите да имамо и Гобељића“, рекао је Милојевић после демолирања Вождовца „на крову“.

Ипак, јасно је да је 23-годишњи Аргентинац који је стигао на једногодишњу позајмицу из Ривер Плејта, доведен због европских амбиција српског шампиона.
То су потврдиле и речи спортског директора Митра Мркеле на промоцији Алекса Вига.
„Алекс Виго иза себе има велики број првенствених утакмица и он је десни бек ког смо тражили и који ће се, верујем, изузетно добро уклопити у наш систем. Оно што га краси су изузетне морално вољне особије, које поседују сви аргентински фудбалери. Атлетски је веома добар, поседује брзину и може да се понавља по десној страни. Сигурно ће се веома добро уклопити у захтеве тренера Милојевића“, рекао је Мркела.
А Виго је почео одмах да показује квалитет. Одиграо је свих 90 минута против Војводине (1:1), да би против Вождовца одличну партију крунисао и голом.
Ипак, то су тек две утакмице и рано је причати о томе да ли је Звезда коначно решила свој проблем с дефицитарном позицијом и да ли је лутање готово.
Сетимо се само једног од најсвежијих примера у прошлости, када је доведен Кристијано Пићини, репрезентативни бек Италије.
Стигао је за озбиљну плату од 600.000 евра, потписавши уговор до 2024. године, али се брзо испоставило да је промашај и он је врло брзо напустио Маракану, огласивши се да није био срећан у Љутице Богдана.
Са Вигом се чини да је другачија ситуација и да би та сарадања могла да буде пун погодак. Али, време ће показати.
►Погледајте емисију Миљанов корнер.
Стадион Пољуд у Сплиту пред дуел Хрватске и Русије - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Случај „Сплит“: Хоће ли се поверовати Велшанима?
Мирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Рапсодија Звезде и шест голова „на крову“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала