- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рапсодија Звезде и шест голова „на крову“

© Фото : ФК Црвена звездаМирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда
Мирко Иванић и Александар Катаи – ФК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Црвена звезда се саплела на пролећној премијери против Војводине (1:1), али је мрежу Вождовца на гостујућем терену напунила до врха – 6:0 (3:0). Чак три гола у распону од 15. до 25. минута, на популарном „крову“ била су довољна за читав плен у 21. колу Суперлиге, па су црвено-бели поново одмакли љутом ривалу на двоцифрен број бодова.
Најавио је тренер Звезде Милош Милојевић да ће екипа заиграти офанзивније и да се нада да ће показати ефикасност, с обзиром на то да је она изостала против Војводине на Маракани прошле суботе.
Кренули су Катаи, Иванић, Букари и остали у јуриш и офанзива се исплатила већ у 10. минуту, када је у казненом простору „змајева“ дефанзивац Матеја Ђорђевић оборио Александра Пешића, а главни судија показао му је црвени картон, досудивши пенал за госте.
Сигуран егзекутор била је Звездина осмина - Гелор Канга. Рани гол, већ у 15. минуту значајно је олакшао посао Звезди у наставку сусрета.
Већ у 19. је Осман Букари дуплирао предност, да би се у 25. минуту у стрелце уписао и најбољи играч тима из Љутице Богдана - Александар Катаи, који је постигао једини гол у ремију са Војводином.
Ређали су се напади Звезде, којој је било лако, јер је Вождовац био бројчано слабији. До полувремена се још једном затресла мрежа голмана Катића, али је други погодак Букарија поништен због офсајда у ком се претходно нашао Мирко Иванић.
У наставку сусрета првенац у Суперлиги Србије постигао је Аргентинац Алекс Виго - 0:4.
Могао је после тога без проблема тренер Милош Милојевић да мења и да одмара играче, па је тако минуте уписао новајлија Раковац који је стигао из Локомотиве Москва. Шансу је с клупе добио и талентовани штопер Лековић, који је заменио у 72. минуту Страхињу Ераковића.
Звезда је до петог гола на мечу стигла у 77. минуту, када је погодио Кингси Кангва. Ни ту није био крај мукама Вождовца, пошто је у 82. минута на 6:0 повисио Иванић.
До краја сусрета петоструки узастопни шампион Србије рутински је одрадио посао и уписао „тројку“. Прву после тромесечне паузе, те сада има 57 бодова, док другопласирани Партизан који од 18 часова и 30 минута дочекује Младост ГАТ има 46 бодова.
У истом термину свој меч 21. кола Суперлиге одиграли су ТСЦ из Бачке Тополе, а славио је домаћи тим резултатом 2:0.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Немања Видић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Званично: Видић кандидат за председника ФСС – „Мотиви искључиво патриотски“
Вахид Халилхоџић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
СПОРТ
Хрвати су натерали Бразил да селектора тражи у Босни: „Истина је“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала