- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Руска војска извела масовне ракетне нападе – блокирано пребацивање оружја и резерви Кијева

© Министерство обороны РФ / Уђи у базу фотографијаТестирање нове ракете руског система ПРО у Казахстану
Тестирање нове ракете руског система ПРО у Казахстану - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Оружане снаге Русије 10. фебруара су извеле масовни напад ракетама и дроновима на украјинске енергетске објекте, саопштило је Министарство одбране Русије.
Како је прецизирано, високо прецизним оружјем дугог домета ваздушног, морског и копненог базирања, као и беспилотним летелицама изведен је напад на критичне објекте украјинског енергетског система који обезбеђују рад предузећа војно-индустријског комплекса и транспортног система Украјине.
Истиче се да су циљеви масовног напада остварени и да су сви планирани објекти погођени.
Обустављен је рад предузећа украјинске одбрамбене индустрије која захтевају велику потрошњу енергије. Такође је блокирана испорука страног оружја, муниције и резерви железницом у подручја борби, саопштио је руски војни ресор.
– У правцу Купјанска руске снаге су ликвидирале до 40 украјинских војника као и складиште артиљеријске муниције украјинске војске.
– У правцу Красног Лимана за дан је ликвидирано до 120 украјинских војника, борбено возило пешадије и четири оклопна возила.
– У правцу Јужно-Доњецк украјинске снаге су у протеклом дану изгубиле преко 95 војника, четири тенка, артиљеријски систем М109 „паладин“ америчке производње.
– У правцу Доњецка ликвидирано је преко 140 украјинских војника, две хаубице М777 америчке производње, као и самоходна хаубица „краб“ пољске производње.
– У подручју насељеног места Нови Буг у Николајевској области уништен је радар за навођење противваздушног ракетног система С-300.
– Руски системи ПВО за дан су оборили преко 19 украјинских беспилотних летелица у ДНР, ЛНР, Херсонској и Запорошкој области, као и пет пројектила испаљених из система „хајмарс“.
Морнаричка пешадија руске морнарице на вежби бојевог гађања у Приморском крају - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Зеленски сменио заменика команданта Националне гарде Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала