- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова поручила Аналени Бербок: Престаните да се бавите ескалацијом кризе

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаАналена Бербок, немачка министарка иностраних послова
Аналена Бербок, немачка министарка иностраних послова - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
Пратите нас
Министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок изјавила је да је погрешила када је крајем јануара изјавила да европске државе наводно „ратују против Русије“.

„Има једна пословица која каже: жив човек греши“, казала је шефица немачке дипломатије у интервјуу за лист „Тагесшпигл“.

Како је додала, важно јој је да покаже људима да спољна политика није нешто апстрактно, него да је директно повезано са њиховим животима.
Након тога се огласила портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова која је упозорила шефицу немачке дипломатије да не направи непоправљиву грешку по питању Украјине.

„То је изузетно важна изјава! Не шалим се. Видите, Аналена, ако Ви сматрате да сви имају право на грешку, јер је то део људског живота, онда престаните да се бавите ескалацијом кризе која води убијању људи из западног оружја“, написала је Захарова на Телеграму.

Уједно је подсетила да је режим председника Украјине Владимира Зеленског, кога је подржавала Немачка, осам година убијао људе у Донбасу.
„Да би се прекинуло крвопролиће и сузбила претња да то прерасте у нови светски рат покренута је специјална војна операција“, објаснила је Захарова.
Потом су, додала је, „НАТО злочинци почели да доливају уље на ватру претварајући све то у убијање великих размера“.
„Ако сте искрено схватили да сте погрешили, ви ћете то разумети. Требало би да разумете. А ако је опет лицемерје, онда већ правите непоправљиву грешку“, написала је Захарова на Телеграму.
Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2023
Специјална операција у Украјини
Бивши бугарски министар: Аналена Бербок је у праву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала