- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Времена су се променила“ – и за све је крив Никола Јокић

© AFP 2023 / PATRICK T. FALLONРеџи Џексон
Реџи Џексон - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
Пратите нас
„Времена су се дефинитивно променила“, констатовао је новинар Харисон Винд пошто је добио потврду да је екипа Денвер Нагетса предвођена Николом Јокићем на путу да добије још једно велико појачање.
Наиме, близу потписа са Денвером је Реџи Џексон, један од играча који је остао слободан после завршетка рока за размену кошаркаша.
Џексон има озбиљну репутацију у НБА лиги, доскора је носио дрес Лос Анђелес Клиперса који су се одрекли његових услуга и управо из Денвера довели Боунса Хајланда, као залог за будућност на позицији плејмејкера.
Управо је његовим одласком остало упражњено место резерве на тој позицији, а по свему судећи, Денвер је најближи потпису играча који је тренутно први на листи слободних агената.
Џексон је у лигу ушао 2011. године и четири сезоне је носио дрес Оклахоме, пре него што је прешао у Детроит чији лидер је био пет година.
После три сезоне у Клиперсима прослеђен је у Шарлот, али је договорио откуп уговора и са 32 године је постао слободан агент.
Не задуго, очекује га потпис за Денвер и практично враћање у Колорадо где је ишао у средњу школу, а имаће и веома важан задатак - да одмени Џамала Мареја на позицији плејмејкера и заједно са новопридошлим центром Томасом Брајантом скине сав терет с леђа Никола Јокића.
А управо су она од Денвера створила интересантну дестинацију за значајна имена америчке кошарке, што није био случај у претходним годинама, напротив, велика имена су пре одлазила него долазила у Колорадо.
Све је промењено бљеском Јокића, најпре је дошао Арон Гордон, а прошлог лета ту су се појавили и момци попут Кентавијуса Колдвел-Поупа и Бруса Брауна, реномираних у НБА лиги, што је пратила и авантура у актуелном прелазном року са Брајантом и Џексоном.
Звезде више не заобилазе град на великој надморској висини, често непопуларан међу највећим тржиштима забаве у Америци, али је, потврђено је већ неколико пута, слика Денвера и Колорада промењена због невероватног Јокића.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала