- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Хуманитарни дан посвећен настрадалима у Сирији

© Фото : Славко Радојчић / Хуманитарни дан - помозимо СиријиХуманитарни дан - помозимо Сирији
Хуманитарни дан - помозимо Сирији - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2023
Пратите нас
Удружење добрих људи „Огњиште“ у сарадњи са фризерским салоном „НН“ из Панчева организује хуманитарни дан за настрадали народ Сирије. Акција прикупљања помоћи одржаће се у понедељак 20. фебруара у Улици Моше Пијаде 104Б.
Због санкција које је Запад наметнуо ионако већ ратом разореној Сирији, није могуће послати новчану или било какву другу помоћ народу настрадалом у страховитим земљотресима. Отварање наменског рачуна у банци на који би људи уплаћивали хуманитарне прилоге онемогућено је, а не може се организовати ни прикупљање лекова, хране, ћебади и санитета јер санкције не допуштају пролазак хуманитанрних конвоја. Једини начин на који се може помоћи јесте директна новчана уплата у згради сиријске амбасаде. Амбасада се налази у улици Сердар Јола 12, донације ће се званично евидентирати, а издаваће се и званичне уплатнице свима који оставе новчани прилог.
Амбасада Сирије у Србији - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2023
СВЕТ
Постоји начин да Срби помогну народу Сирије и поред западних санкција
Удружење „Огњиште“ основано је 2019. и своју пажњу првенствено усмерава на прикупљање помоћи за децу која чекају лечење, социјално угрожене и незбринуте, али њихове акције су многобројне и различите па су овом приликом одлучили да своју помоћ понуде у прикузпљању средстава за народ Сирије настрадао у стравичим земљотресима.
Цитат Јована Јовановића Змаја који је уједно и мото хуманитарног удружења ,,Огњиште - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
МОЈА ПРИЧА
Сачувајмо своје „Огњиште“: Удружење добрих људи на делу
Оснивач удружења Славко Радојчић дуги низ година сарађује са Николином Боротом, власницом фризерског студија „НН“ у којем се редовно одржава прикупљање помоћи за угрожене. Акција коју планирају да спроведу 20. фебруара неће се разликовати од досадашњих – идеја јесте да новац који студио заради од муштерија у току једног целог дана проследе у хуманитарне сврхе, а биће постављене и кутије за хуманитарне прилоге.
Сав новац који буду прикупили однеће 22. фебруара у сиријску амбасаду у Београду.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала