- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Збогом фудбалу, збогом Хрватској – Мамић донео неочекивану одлуку: „Схватио сам после Ћирине смрти“

© AP Photo / Igor KraljЗдравко Мамић
Здравко Мамић - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2023
Пратите нас
Здравко Мамић објавио је да се повлачи из фудбалског света и у интервјуу за „Глас Српске“ поручио да је за њега Динамо прошлост.
Творац великих успеха Динама у који је стигао пре пуних 30 година одлучио је да стави тачку на своју фудбалску причу.
„Путем овог интервјуа се опраштам од Динама и хрватског фудбала. Да није било смрти Ћире Блажевића, већ бих одржао конференцију за новинаре и опростио се званично. У емотивном смислу никад нећу одустати од Динама, то је мој живот, али што се тиче мог рада и учествовања у било каквом управљању, то је апсолутна прошлост. Може се тако рећи. Динамо је у смислу било каквог мог рада и ангажмана - прошлост. Више се нећу бавити, не Динамом, већ фудбалом уопште. Бићу само један обичан навијач“, рекао је Мамић.
Важну личност за хрватски фудбал потресла је вест о смрти Ћиро Блажевића, после чега се запитао и донео важну одлуку.
„Највише ме у животу потресла Ћирина смрт. Иако ми је и отац умро, али мислим да ми је у овом времену оставило највећи печат. Неке ствари које до сада нисам добро разумео, након Ћирине смрти мислим да сам их схватио и мој опроштај од фудбала је коначан“, рекао је Мамић за „Глас Српске“.
Мамић се већ пет година налази у Босни и Херцеговини јер је у Хрватској против њега покренут судски процес. Сматра да је за тих пола деценије могао да помогне Динаму, али исто тако подвлачи да нема незамењивих.
„Биће шта ће бити, живот иде даље. Нема незамењивих. Наравно да сам још могао пуно, без обзира на то што је моја ситуација специфична, пет година сам већ у БИХ, пуно сам могао помоћи и Динаму и хрватском фудбалу из ове позиције. Видим да људи које сам створио мисле да могу боље радити посао него што сам ја, да ме не требају, зашто бих се гурао, немам никакве љутње, не осећам се ни изданим, ни проданим, међутим, не желим више учествовати у било каквом процесу у Динаму и хрватском фудбалу“, јасан је био Мамић.
Такође, Мамић напомиње да се неће враћати у Хрватску.
„У Хрватској ми и даље суде. Међутим, нисам оптерећен. Нећу се сигурно враћати у Хрватску. Чекам исход моје тужбе у Стразбуру. Мислим да ће бити усвојена ове године, да добијем моралну сатисфакцију. Биће шта Бог дан, не замарам се са тим. План је да до краја живота живим у Босни и Херцеговини и да живим што квалитетније“, рекао је Мамић.
Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2023
СПОРТ
Скандал у свлачионици Парижана: Нејмар се потукао са директором клуба
Бранко ван ден Бумен - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
СПОРТ
Шта ради један Бранко међу фудбалским аждајама?
Стадион 974 - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2023
СПОРТ
Србија је ван трке, а појавио се нови предлог – хоће ли се јубилеј славити на „контејнерима“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала