- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америчка војска: Пресрели смо руске авионе код Аљаске

© Sputnik / Ilya Pitalev / Уђи у базу фотографијаСтратегический бомбардировщик-ракетоносец Ту-95МС на репетиции воздушной части парада Победы в Москве
Стратегический бомбардировщик-ракетоносец Ту-95МС на репетиции воздушной части парада Победы в Москве - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Северноамеричка команда противваздушне одбране (НОРАД) саопштила је у уторак да је „открила, пратила и пресрела“ четири руска авиона који су се, наводно, нашли у зони противваздушне одбране Аљаске 13. фебруара.
„НОРАД је открио, пратио, прецизно идентификовао и пресрео четири авиона који су ушли у зону ПВО Аљаске и били у њој 13. фебруара. Руски авиони су остали у међународном ваздушном простору и нису улазили у ваздушни простор САД нити Канаде“, саопштила је војска у саопштењу за јавност.
Команда је додала да се летови руских авиона у зони ПВО Аљаске одвијају редовно и да се не сматрају претњом нити провокацијом.
"НОРАД је предвидео ову активност и, као резултат нашег планирања, био је спреман да је заустави“, наводи се у саопштењу.
У закључку, команда је нагласила да летови руских авиона у близини Аљаске „ни на који начин нису повезани са недавним операцијама НОРАД-а или америчке војске” у вези са откривањем неидентификованих апарата на небу изнад САД и Канаде.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала