- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кремљ: Руски спасиоци у Сирији и Турској радили херојски после земљотреса

© МЧС РФ / Уђи у базу фотографијаРуски спасиоци
Руски спасиоци  - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Руски спасиоци радили су у Турској и Сирији после земљотреса професионално, херојски и ефикасно, земља је поносна на њих, изјавио је новинарима портпарол руског председника Дмитриј Песков.
„Наши спасиоци су, као и увек, радили професионално и херојски и ефикасно. Високо држе заставу нашег Министарства за ванредне ситуације – то је спасилачка служба која већ дуго показује филигрански рад, несебичан, херојски, а наши спасиоци држе ову заставу високо. Сви смо поносни на њих“, рекао је Песков одговарајући на питање како Кремљ оцењује рад спасилаца и новинара у зони катастрофе.
Портпарол је додао да и новинари раде свој посао и када је потребно ризикују своје животе, не чувају се увек да би пренели истину у јавност.
На питање о разлозима повлачења руских спасилаца из Турске и Сирије, Песков је рекао да је јасно да се „спасилачки део операције завршава“.
Земљотрес јачине 7,7 степени Рихтера је 6. фебруара рано ујутро погодио југоисточну Турску и северни део Сирије. Истог дана догодио се још један земљотрес – јачине 7,6 степени. Према последњим подацима, погинуло је више од 32 хиљаде људи, а повређено више од 82 хиљаде. Такође је страдало неколико региона Сирије, а земљотрес се осетио и у либанској престоници Бејруту. У Сирији је према последњим информацијама погинуло око 8,5 хиљада људи, а повређено је око десет хиљада.
Расподела хуманитарне помоћи у Хмејмиму у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 13.02.2023
РУСИЈА
Руски војници у бази Хмејмим деле помоћ сиријском становништву страдалом у земљотресу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала