- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медији: САД гурају Кијев у јаче борбе, не могу вечно да помажу; Захарова: Истребљивање Украјинаца

© AP Photo / LIBKOSУкрајински артиљерци на америчкој хаубици М777 у близини Херсонске области
Украјински артиљерци на америчкој хаубици М777 у близини Херсонске области - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Амерички чиновници врше притисак на Кијев како би се интензивније борио, јер ће му касније бити теже помагати, објавило је издање „Вашингтон пост“, позивајући се на званичнике.
Према мишљењу Беле куће, захваљујући помоћи коју су недавно пружили Вашингтон и савезници, Кијев може одлучно да промени ток сукоба.
Један званичник наводи да администрација америчког председника Џозефа Бајдена сматра да ће Конгрес убудуће тешко одобравати исти обим помоћи кијевском режиму, као и сада.
„Наставићемо да покушавамо да их (руководство Украјине) убедимо да ништа не можемо вечно да радимо“, цитира лист једног од званичника.
Лист наводи да Бајден и његови саветници сматрају да ће бити теже подржавати Кијев када он исцрпи актуелан пакет помоћи. Истиче се да би се то могло догодити овог лета.

Шта Артјомовск значи Зеленском

Према званичницима, Кијев троши значајне ресурсе на одбрану Артјомовска. Они наводе да украјински лидер Владимир Зеленски придаје граду симболичан значај и сматра да ће губитак тог града утицати на морал Украјинаца.
„Бајденови помоћници кажу да се држе најбољег курса: пружање Украјини могућности да заузме што више територија у наредним месецима, пре него што седне за преговарачки сто“, пише издање.

Захарова: Амерички неолиберали истребљују украјински народ

Портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова је коментаришући ову објаву „Вашингтон поста“ изјавила да амерички званичници притискају Кијев да настави са борбама и „ратом Запада против Русије до последњег Украјинца“ и додала да су амерички неолиберали уништили Украјину и истребљују њен народ.

„Америчке хегемонистичке амбиције доводе до колосалних жртава“, написала је Захарова на Телеграм каналу.

Амерички председник Бајден је током недавног обраћања Конгресу истакао да је сукоб у Украјини „изазов века“ за свет и Сједињене Америчке Државе.
САД настављају да издвајају војну помоћ Украјини. Пентагон је 3. фебруара објавио да издваја нови пакет вредан преко две милијарде долара. Он ће укључивати ракете ГЛСДБ са дометом преко 150 километара.
Шпански војни инструктори обучавају групу украјинских војника у војној бази у Толеду - Sputnik Србија, 1920, 29.01.2023
СВЕТ
Медији: Америчка елита изазвала сукоб у Украјини због руских ресурса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала