- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Немачки министар нема речи хвале за тенкове који су обећани Кијеву

© AP Photo / Polish Defense MinistryТенкови леопард 2
Тенкови леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Министар одбране Немачке Борис Писторијус не дели оптимизам колега из НАТО-а у вези са испорукама тенкова „леопард 2“ Украјини, а своје мишљење је изнео уочи седнице министара одбране земаља НАТО-а у Бриселу.

„Немачка је обећала 14 тенкова 'леопард 2А6'. Разговарао сам са мојим колегом из Португала – Лисабон ће испоручити три тенка А6. За малу земљу, чланицу НАТО-а као што је Португал то је вредан допринос. Сада се не разговара о додатним испорукама. Моделима А4 сада се бави пољски колега и о тренутном стању треба питати њега. Ни ту се не може рећи да је реч о епохалном успеху – благо речено“, казао је Писторијус.

Како је појаснио, то се посебно односи на стање и борбену готовост поменутих тенкова, као и количину резервних делова које немачке власти могу да обезбеде за Оружане снаге Украјине.
Немачке власти раније су саопштиле да ће Украјини испоручити 14 тенкова „леопард 2“, те да ће другим земљама дати дозволу да Кијеву предају немачке тенкове из својих залиха. Према речима немачког министра одбране Бориса Писторијуса, тенкови „леопард 2“ биће послати у Украјину „до краја марта“. Велика Британија, Норвешка, Пољска, Словачка и Француска такође су саопштиле да намеравају да испоруче Кијеву тенкове западне производње. Украјина очекује да добије прву партију од 140 тенкова из 12 земаља. Кијев такође тражи од Немачке подморнице и ловце.
Тенкови леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
Специјална операција у Украјини
Немачка Левица: Испорука тенкова „леопард“ Кијеву је харакири
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала