- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Немачка Левица: Испорука тенкова „леопард“ Кијеву је харакири

© AP Photo / Polish Defense MinistryТенкови леопард 2
Тенкови леопард 2 - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2023
Пратите нас
Председник Леве партије у Бундестагу Дитмар Барч је критиковао одлуку немачке владе да Кијеву испоручи 178 тенкова „леопард 1А5“ и тај корак упоредио са харакиријем.
Он је навео да такав корак коалиције „Семафор“, коју чине Социјалдемократска партија Немачке, „Зелени“ и Слободна демократска партија чине Немачку учесницом у конфликту.
„Ваш тенковски харакири прелази на нови ниво. Тенкови би требало да буду испоручени до 2024. године, а до тада би требало да наступи мир“, изјавио је Барч агенцији ДПА.
Према његовим речима, влада је својом одлуком покренула опасну игру.
Раније је немачка влада одобрила испоруку 178 тенкова „леопард 2“ Кијеву. Први тенк би требало да буде испоручен Кијеву током лета, али ће већина, највероватније, бити испоручена 2024. године.
Министар одбране Немачке Борис Писториус је потврдио да ће Украјина добити више од 100 тенкова „леопард 1А5“ од неколико европских земаља. Кијеву ће до лета бити испоручено од 20 до 25 тенкова, а до краја године - до 80. Циљ је, како каже немачки министар, да Украјини испоручи више од 100 тенкова до првог или другог квартала 2024. године.
Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2023
РУСИЈА
Путин: Русији опет прете немачким тенковима као пре 80 година - одговорићемо, имамо чиме
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала