- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Појавио се документ – „Навијачи опасност за државни поредак Молдавије“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНавијачи Партизана
Навијачи Партизана - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Прва утакмица плеј-офа за нокаут фазу Лигу конференција између Шерифа и Партизана (четвртак, 21.00) под великим је знаком питања после серије одлука власти Молдавије у вези са њеном организацијом.
Првобитно су домаћини одлучили да се меч из Тираспоља премести у главни град Kишињев због нестабилне ситуације на истоку земље, у региону Приндестровље, да би након тога била донета одлука од стране безбедоносних служби да се меч игра без присуства публике.
Подсетимо, навијачима Партизана је забрањено да уђу у земљу, потом је затворен ваздушни простор над овом државом (који је поново отворен), а затим је у јавност процурио и званични документ у коме се говори о српском клубу и његовим навијачима.
У њему се наводи да је Фудбалски савез Молдавије након консултација са службама безбедности због „постојећих претњи државном поретку“ решио да не дозволи улазак српских навијача у земљу.

„Овим поводом морамо да вас обавестимо да је Фудбалски савез Молдавије добио писмо безбедоносних и обавештајних структура Молдавије и агенција задужених за безбедност државе. Према њиховим информацијама, које наводимо у овом писму, постоји опасност од угрожавања државног поретка Републике Молдавије и како бисмо ово избегли безбеоносне службе траже да се меч Шерифа и Партизана игра иза затворених врата“, наводи се у овом документу.

У писму се тражи и да се прво обавести Партизан о овој одлуци, што је и урађено, након чега се огласио и клуб из Хумске.
Такође се захтева и да се пронађе најбоље решење када су у питању гостујући навијачи са купљеним картама, а ФС Молдавије је затражио комплетан списак делегације Партизана која је требало да стигне у Молдавију. На крају као последња ставка затражено је најозбиљније могуће обезбеђивање сигурности на тој утакмици.
Дакле, спрпски навијачи неће моћи да уђу у Молдавију, али сада је велико питање да ли ће и сам Партизан отпутовати на меч. Последњу реч ће, вероватно, дати УЕФА.
Навијачи Партизана - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СПОРТ
После депортације навијача Партизана – рампа и на стадиону: „Молимо вас да не полазите на пут“
Навијачи кошаркаша Партизана - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СПОРТ
Навијачи Партизана депортовани из Молдавије
Навијачи Партизана - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
МОЈА ПРИЧА
ЕКСКЛУЗИВНО Навијач Партизана описује шокантну депортацију из Молдавије: Помињали су нам и Путина
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала