- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У Барселони откривена тајна лабораторија: Гумене бомбоне с марихуаном слали широм Европе

© AFP 2023 / LLUIS GENEшпанска полиција
шпанска полиција - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Шпанска полиција открила је у центру Барселоне тајну лабораторију, у којој је криминална организација производила шарене гумене бомбоне од марихуане, а затим их поштом слала у Хрватску, Италију, Француску, Португалију, Немачку и Холандију.
„Пронађено је 70 пакета, 5.000 бомбона од марихуане, 12 килограма марихуане и шест килограма хашиша“, саопштила је шпанска Цивилна гарда.
Пронађен је и материјал за израду, паковање и дистрибуцију дроге, преноси Хина.
У акцији су ухапшене три особе, држављани Велике Британије, Холандије и Русије, који се сумњиче за трговину дрогом и тренутно су у притвору. Полиција је покренула истрагу након што је пресрела серију пакета који су послати поштом, у којима су се налазили слаткиши с марихуаном и који су послати у Немачку, Француску, Италију, Холандију, Португалију и Хрватску.
Полицајци су затим окружили зграду у средишту Барселоне, где су боравили осумњичени и открили лабараторију у једном стану.
„У њему је криминална организација производила слаткише у облику шарених медведића од марихуане и других хемијских састојака јако опасних за здравље“, навела је полиција.
Како је додала, у бомбонама су се налазила велика количина тетрахидроканабинола (ТХЦ) и других хемикалија, коришћених у изради бомбона.
„Организација смештена у Барселони добијала је наруџбине преко апликација с криптованим порукама или путем Дубоке мреже (Deep Web). Затим је марихуану сакривену у унутрашњости бомбона слала поштом у бројне земље Европе“, додала је полиција.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала