- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Ухапшени уредник Спутњика Литванија огласио се из затвора

© Фото : Instagram page of Marat QasemУредник агенције Спутњик Литванија Марат Касем
Уредник агенције Спутњик Литванија Марат Касем - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
Пратите нас
Уредник Спутњика Литванија Марат Касем који је ухапшен у Летонији саопштио је да се осећа боље, тренутно му се поправљају здравље и живци, након недељу дана проведених у самици.
„Осећам се много боље, поправљају ми се здравље и живци након недеље у строгом режиму. Чак су ми најзад и лекове дали. Сада само ноћни кошмари подсећају на боравак у том паклу“, наводи се у његовом писму који је објављен на телеграм каналу Спутњика Литванија.
Претодно је Касемов адвокат изјавио да је здравље новинара угрожено и да му је потребна лекарска помоћ.
Раније је директор Другог европског одељења Министарства спољних послова Русије Сергеј Бељајев саопштио да хапшење главног уредника Спутњика Литванија Марата Касема у Летонији прелази у категорију мучења.
Подсетимо, Касем је држављанин Летоније, неколико година живи и ради у Москви, у медијској групи „Русија севодња“, у чијем је саставу и Спутњик Литванија.
Прошле године, 30. децембра, новинар је допутовао у Летонију због породичних обавеза. Како је пренео Спутњик Литванија, он је ухапшен због сумње да је прекршио санкције и да се бавио шпијунажом, а 5. јануара суд у Риги му је одредио притвор. Новинар је превезен у Централни затвор у Риги.
Министарство иностраних послова Русије саопштило је раније да Касемово хапшење представља освету диктаторских режима због његове принципијелности и да представља терор против другачијег мишљења.
Уредник агенције Спутњик Литванија Марат Касем - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2023
РУСИЈА
Русија затражила од УН да реагују на хапшење уредника Спутњик Литванија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала