- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Летонски суд одлучио: Марат Касем остаје у притвору, жалба је одбијена

© Фото : Instagram page of Marat QasemУредник агенције Спутњик Литванија Марат Касем
Уредник агенције Спутњик Литванија Марат Касем - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2023
Пратите нас
Летонски суд је одлучио да уредник Спутњика Литванија Марат Касем који је ухапшен у Летонији остане у затвору у тој земљи, а уложена жалба је одбијена.
Након овакве судске одлуке, одбрана ухапшеног уредника Спутњик Литванија најавила је да ће поднети жалбу Европском суду за људска права.
Претходно је стално представништво Русије при женевском одељењу Уједињених нација затражило од врховног комесара УН и специјалног известиоца УН да пажљиво и доследно прате ситуацију у вези са хапшењем главног редника Спутњика Литванија Марата Касема.

Хапшење Марата Касема

Касем је држављанин Летоније, неколико година живи и ради у Москви, у медијској групи „Русија севодња“, у чијем је саставу и Спутњик Литванија. Тридесетог децембра новинар је допутовао у Летонију због породичних обавеза. Како је пренео Спутњик Литванија, он је ухапшен због сумње да је прекршио санкције и да се бавио шпијунажом, а 5. јануара суд у Риги му је одредио притвор. Новинар је превезен у Централни затвор у Риги.
Министарство иностраних послова Русије саопштило је раније да Касемово хапшење представља освету диктаторских режима због његове принципијелности и да представља терор против другачијег мишљења.
Уредник агенције Спутњик Литванија Марат Касем - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2023
РУСИЈА
„Даље руке од руских новинара“: Одржан протест против хапшења главног уредника Спутњик Литванија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала