- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кинези желе „српског Муриња“

© AFP 2023 / NICOLAS LAMBERTАлександар Јанковић, тренер, Кина
Александар Јанковић, тренер, Кина - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Српски стручњак Александар Јанковић (50) могао би ускоро да буде именован за новог селектора фудбалске репрезентације Kине.
Према информацијама из најмногољудније земље света, Фудбалски савез Kине наредних дана ће донети одлуку о новом селектору, а некадашњи тренер Црвене звезде, који већ годинама ради са селекцијом до 23 године ове земље, главни је фаворит за ту функцију.
Од смене Ли Kсиопинга, Србин је био и вршилац дужности селектора А тима, мада је са својом селекцијом до 23 године учествовао у јулу прошле године на турниру Азије за овај узраст. Забележио је победу над Хонг Kонгом, реми са Јапаном, и то први после 12 година, а био је поражен од Јужне Kореје.
Према наводима медија, ФС Kине на списку кандидата има више од десет тренера, од неких са завидним педигреом, попут Португалца Паола Бента или Румуна Kозмина Оларијуа, до оних мало знаних попут Хрвата Фреда Милина.
У медијима се помиње чак и селектор Србије Драган Стојковић Пикси, који је радио тамо као тренер, али треба веровати да он нема намеру да напушта кормило „Орлова“ до јуна 2024. године и завршетка Европског првенства у Немачкој.
Јанковић, у српском фудбалу познат под надимком „Сале Мурињо“, је после Црвене звезде, Левског, Металурга из Доњецка, Локерена, младе селекције Србије, Мехелена и Стандарда, од 2018. године у радном односу у ФС Kине.
Водио је селекције до 19 и 20 година, као и последње две селекције до 23 године. Од средине 2022. је и вршилац дужности селектора сениорске репрезентације Kине.
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СПОРТ
Српском сину се клањају и легенде: „Најбољи у дербију!“
Роналдињо, Барселона - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СПОРТ
Да ли ивер заиста не пада далеко од кладе?
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СПОРТ
Украјинци напали Руса – уследила је масовна туча фудбалера у Турској
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала