- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Спектакуларан преокрет у Буенос Ајресу – Србин ућуткао Аргентинце

© AP Photo / Christopher KatsarovСрпски тенисер Душан Лајовић
Српски тенисер Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Српски тенисер Душан Лајовић елиминисао је Аргентинца Себастијана Баеза са турнира у Буенос Ајресу. Србин је после великог преокрета савладао домаћег играча у три сета - 3:6, 7:6, 6:3, па ће се у осмини финала састати са још једним Аргентинцем, Камилом Уго Карабелијем.
Опет је Лајовић славио после великог преокрета. Изгледало је да ће Душан брзо да се „чекира“ за повратак кући пошто је Баез имао вођство од 1:0 у сетовима и 5:3 у другом, али се момак из Кордобе спетљао и прокоцкао прилику за тријумф.
Меч је почео са четири везана брејка док Аргентинац, уз прецизан дроп-шот, није успео да сачува свој сервис у петом гему. Сјајним ударцима, посебно паралелалма, задавао је проблеме Лајовићу и направио брејк за 5:3 после кога је повео у сетовима.
И у другом сету смо гледали брејкове у прва три гема, али је овог пута Себастијан стигао до предности од 3:1. Изгледало је да ће Аргентинац завршити посао када је на семафору стајало 5:3, али је сервирајући за меч, Баез направио чак четири неизнуђене грешке, омогућио брејк Лајовићу, и одвео меч у тај-брејк.
А шта рећи тек за пропуштену прилику Аргентинца у том тај-брејку. Водио је Баез са 4:1 и имао два сервиса и прилику да ипак реши дуел са Лајовићем у своју корист. Али опет није имао довољно самопоуздања, па је Душан после сјајних сервиса, добио шест везаних поена и са 7:5 у тај-брејку изједначио у сетовима.
После тог поклона у финишу другог сета Лајовић је решио да дотуче Аргентинца у трећем. Разочарани Баез није могао да пронађе ритам, доживео је колапс и омогућио Лајовићу предност од 4:0 после које није било назад. Душан је добио трећи сет одлуке са 6:3.
Противник Србину у осмини финала турнира у Буенос Ајресу биће још један домаћи играч, Камило Уго Карабели, тренутно 127. тенисер света, а тај дуел игра се касно вечерас.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СПОРТ
Ђоковићу помаже стари пријатељ кога медицина „не признаје“: „Брига ме, видео сам да третмани делују“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала