- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тренутак који се чекао пуну деценију – и нови рекорд италијанског фудбала

© AP Photo / Luca BrunoМилан - Тотенхем
Милан - Тотенхем - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Предуго је један од највећих клубова на свету у запећку. Велики Милан вратио се ове године у Лигу шампиона, а чак читаву деценију чекао је на победу у нокаут фази коју је остварио против Тотенхема на „Сан Сиру“ од 1:0.
У сенци дербија у Паризу између скупоцених тимова Пари Сен Жермена и Бајерна, остала је по много чему историјска утакмица у Милану. И даље актуелни шампиони Италије савладали су богате „Певце“ из Лондона поготком Браима Дијаза.
Некадашњеи везиста Манчeстер ситија и Реала обрадовао је тренера Пиолија и чак 75.000 душа на древном миланском стадиону омогућивши популарним „Росонерима“ важан тријумф.
Претходно је Милан славио у ноакут фази сада већ давне 2014. године против Барселоне са 2:0, а добра партија против Тотенхема наговештава повратак у врх европског и светског фудбала за којим навијачи овог клуба жуде.
Херој тријумфа Дијас сматра да су навијачи ти који су носили тим до победе.

„Срећан сам јер смо целе недеље напорно тренирали и спремали се за ово. Победили смо Торино, затим и Тотенхем у Лиги шампиона. Обасјали смо овај стадион и то највише захваљујући невероватним навијачима који су нас бодрили", рекао је Шпанац.

И заиста, чињеница да је ово био први нокаут меч у Лиги шампиона у Милану после десет година привукао је велики број навијача овог популарног клуба на „Сан Сиро“. У мору „Росонера“ око 4.300 симпатизера Тотенхема чули су се тек на моменте.
Домаћи ултраси су искористили чињеницу да је био Дан заљубљених па су вољеном клубу послали поруке са чак три трибине. „Живим само за тебе“, стајало је иза једног гола, џиновско срце је било направљено на централној трибини уз поруку „Ти си моја једина љубав“, као и „Никада те издати нећу“, што је писало на трибини иза другог гола.
И не само што су их навијачи ватрено бодрили свих 90 минута, већ су и до врха напунили клупску касу. Наиме, Милан је за овај меч продао тачно 74.320 карата. То је клубу са „Сан Сира“ донело зараду од преко девет милиона евра, што никада до сада није забележено у италијанском фудбалу.
Чувени Ђанлука Ди Марцио тврди да ова рекордна зарада превазилази све досадашње и довољно сведочи колико се миланска публика ужелела да види „Росонере“ на великој сцени.
Кингсли Коман, Бајерн - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СПОРТ
Француз „ранио“ у срце свој ПСЖ – Бајерн добио „прво полувреме“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала