- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Николија је изабрала Србију и редом руши све ривалке: „Да врати златни дрес и да поједемо гибаницу“

© Фото : Скриншот / Јутјуб / Triangle TVНиколија Нина Милошевић
Николија Нина Милошевић - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Са епитетом светске шампионке у ММА Николија Нина Милошевић, одрасла у Шведској, одлучила је да понесе заставу Србије, државе свог порекла и на Светском шампионату у Србији показала је колико је добар борац, што је констатовао и селектор Србије Саво Лазић.
„Могла је и бабу своју да доведе да стави у угао, да донесе гибаницу“, рекао је Лазић уз осмех после првог меча Милошевићеве на Светском првенству где је демонстрирала своју доминацију над конкуренцијом.
Бије, руши, завршава – у најкраћем тако изгледа оно што ради Милошевићева која је обезбедила себи и пласман у финале, доминантним борбама.
Она је по доласку из Шведске кренула да тренира у Смедереву где је брусила форму за Светско првенство, а признање њеним тренерима одао је и селектор Лазић уз поруку да се нада да ће се појести слављеничка гибаница после освајања златне медаље.
„Николија је једна дивна девојка, менталитетом је шампион. Њој не треба нико, то је је одушевило, она је могла сама да дође овде. Таман када она врати свој златни дрес узећемо да поједемо ту гибаницу. Ја не могу да прикажем своје одушевљење њом, она је чудовиште“, навео је Лазић.
Златни дрес, који је поменуо Лазић, Милошевићева је освојила на претходном Светском првенству, али јој је он одузет пошто је променила држављанство, међутим она хитро јуриша ка новој титули, редом „завршавајући“ ривалке.
„Не желим да одлука иде ка судијама, никада не знаш како ће да суде. Ја то не сматрам као победу, морам да завршим ја борбу да бих осетила да сам победила. Много је лепо у београдској Арени, другачија је атмосфера него у Шведској“, навела је Милошевићева.
Она ће се за злато борити у финалу у велики је фаворит, а претходно је постала један од три сениора Србије са обезбеђеним одличјем на Светском првенству у ММА које се одржава у Србији.
Застава Србије на церемонији отварања Светског аматерског првенства у ММА - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
Четири медаље за Србију!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала