- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Отворен конкурс за пријем у специјалне снаге Војске Србије: Објављени плата и ко може да се пријави

© Tanjug / MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJEСпецијалне снаге Војске Србије
Специјалне снаге Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Министарство одбране и Војска Србије расписали су конкурс за пријем нових припадника у специјалне снаге, на основу одлуке председника Србије и врховног команданта Александра Вучића. Објављени су услови које кандидати треба да задовољавају, као и колика плата чека оне који потпишу уговор.
Расписан је конкурс за пријем нових припадника у 63. падобранску бригаду, 72. бригаду за специјалне операције и Одред војне полиције специјалне намене „Кобре“.
Младићи и девојке, држављани Републике Србије, до 30 година старости, имаће прилику да до 31. марта 2023. године поднесу пријаве на конкурсе за пријем у неку од елитних јединица наше војске. Они који задовоље прописане опште и посебне услове, биће упућени на одговарајућа медицинска тестирања и психолошке процене, а затим и на улазне провере физичких способности, саопштено је из Министарства.
„Кандидати који задовоље строге здравствене, психофизичке и безбедносне критеријуме биће упућени на селективну обуку која се састоји из више елиминационих фаза. Најуспешнији кандидати добиће прилику да ступе у професионалну војну службу на одређено време у трајању од шест месеци уз могућност продужетка уговора о раду на период до три године и његовог каснијег обнављања“, наведено је у конкурсу.
Оне који стекну звање припадника елитних састава Војске Србије очекује континуирана обука и усавршавање, рад са најсавременијим наоружањем и опремом као и стимулативна основна зарада у износу од око 200.000 динара која ће се, у зависности од нивоа оспособљености и формацијског места, значајно увећавати, додају из Министарства одбране.
Место рада будућих припадника 63. падобранске бригаде биће у Нишу. Они који буду примљени у 72. бригаду за специјалне операције службоваће у гарнизону Панчево, док ће будући припадници „Кобри“ радити у Београду.
„Могућност пријављивања на конкурсе имају и кандидати који нису одслужили војни рок са оружјем, с тим што ће, пре упућивања на селективну обуку, морати успешно да савладају основну војну обуку. Министарство одбране и Војска Србије позивају све заинтересоване кандидате да на делу докажу одговорност, спремност, храброст и патриотизам служећи својој земљи као припадници елитних специјалних јединица“, закључује се у саопштењу Министарства одбране.
Војска Србије - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
ДРУШТВО
Вучић објаснио шта стоји иза одлуке о јачању специјалних снага Војске Србије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала