- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

"Чули смо како се земља тресе": Ватрена кугла запарала небо изнад Тексаса /видео/

© Фото : Harish Deshmukh/screenshot/TwitterМетеор изнад САД
Метеор изнад САД - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Пратите нас
Локално становништво пријавило је „ватрену куглу на небу“ у јужном Тексасу. Како се наводи, метеор је виђен како букти на небу изнад Тексаса у среду увече, рекао је локални шериф, који се позивао на контролоре летења у тој области.
Америчка национална метеоролошка служба потврдила је да је открила сјајан „бљесак“ у атмосфери, скоро тачно десет година након што је масивни метеор пао у Чељабинск, у Русији.
Шериф округа Хидалго Еди Гера јавио се на друштвеним мрежама како би пренео извештаје ваздухопловних власти у Хјустону, рекавши да је више од једне летелице приметило метеор у близини Мекалина, пограничног града у јужном Тексасу, пише РТ.
„Моји савезни партнери су ме обавестили да је Контрола ваздушног саобраћаја Хјустона примила извештаје од два авиона да су видели метеорит западно од Мекалина. Где је тачно место удара, није познато”, рекао је шериф и додао да нема извештаја о штети у тој области.
Шеф полиције у оближњем Алтону Џонатан Флорес рекао је локалним медијима да се „удар“ догодио у среду увече, али није могао да прецизира његово порекло.
„Знам да је било широко распрострањено. Постоји више градова који су добили исти позив“, рекао је он.
Полиција у другом суседном граду, Мисији, саопштила је да су примили стотине сличних извештаја од становника који су „чули како се земља тресе“, а шеф полиције Цезар Торес је навео да је одељење затражило „ваздушну подршку“ од Тексашког одељења за јавну безбедност. За сада нема извештаја о штети или повређенима у граду.
Сектор Националне метеоролошке службе за Браунсвил и долину Рио Гранде у Тексасу касније је поделила слике које је снимио сателит „Геостејшенери лајтнинг мапер“, рекавши да је „примио извештаје о могућем метеору/ватреној кугли на небу раније ове вечери западно од Мекалина“. Објаснио је да слике показују да је постојао „блесак у атмосфери“ довољно јак да га сателити у орбити виде негде око 17.30 по локалном времену.
Тајмс сквер - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СВЕТ
Инвазија „малих зелених“ на Тајмс сквер – Пушта ли САД низ воду Украјину због напада ванземаљаца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала