- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Алкарас елиминисао Ђереа, Лајовић има шансу да га освети – Кецмановић у четвртфиналу

© Sputnik / Лола ЂорђевићДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Пратите нас
Српски тенисери остварили су половичан учинак на АТП турниру у Буенос Ајресу. Прво је Душан Лајовић победио домаћег играча Камила Уга Карабељија резултатом 6:3, 6:1, док је Ласло Ђере касније поражен од фаворизованог Карлоса Алкараса који се после дуге паузе вратио на терен - 2:6, 6:4, 2:6.
Други тенисер планете био је дуго одсутан због повреде и ово му је први меч у 2023. години.
Жребом је одлучено да му први противник на турниру у Аргентини буде српски тенисер Ласло Ђере.
Дуго је био ван такмичарског ритма 19-годишњи Шпанац, али је против Ђереа уз доста осцилација у игри успео да оправда улогу фаворита.
Ђере је освојио уводни гем, али је већ у наредна два дозволио ривалу да му преотме сервис и да добије психолошку предност у раној фази сусрета.
Након што је преокренуо резултат и повео 2:1, Алкарас је до краја првог сета успео да направи још један брејк у првом сету и да слави с убедљивих 6:2 за шта му је било потребно свега пола сата.
У наставку је виђена велика борба и није било брејка, све до десет гема када је Ласло препустио талентованом Шпанцу на његов сервис само један поен, и успео је да га изненади и дође до изједначења у сетовима 6:4.
Али, лоше је отворио трећи, одлучујући сет српски тенисер који је на самом старту претрпео брејк.
Уследила је потврда брејка Карлоса Алкараса, који је рутински успео да одржи стечену предност, чак је у седмом гему поново одузео сервис Ђереу за нових 6:2 у сетовима и пласман у четвртфинале турнира у Буенос Ајресу.
Упркос елиминацији Ласла Ђереа, Србија ће тамо имати представника, с обзиром на то да је Душан Лајовић био сигуран против Уга Карабељија.
У мечу који је трајао равно 100 минута, Србин, иначе 90. рекет планете успео је без већих проблема да изађе на крај са 127. тенисером света.
Дуци је у оба сета успео да направи по један брејк, што је било довољно да се нађе међу осам најбољих, где да сада чека управо први носилац Карлос Алкарас, који је био кобан по Ђереа.
Иначе, у ноћи између среде и четвртка од српских тенисера на терену је био и Миомир Кецмановић који се такмичи на турниру у Делреј Бичу.
Он је у два сета савладао Португалца Нуна Борхеса резултатом 6:3, 7:5 и сигурном игром се пласирао у четвртфинале турнира.
Србин је оправдао улогу фаворита, с обзиром на то да је 33. рекет света и да је елиминисао 104. играча планете у мечу који је трајао 88 минута.
Наредни ривал Кецмановићу на путу ка полуфиналу на турниру у Сједињеним Америчким Државама биће домаћи такмичар Маркос Гирон, који је елиминисао Хрвата Матију Пецотића 6:3, 6:3.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
Надалово име нестало за листе за Дубаи!
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
Хрват рођен у Београду одушевио свет – тражио слободан дан у фирми па победио Американца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала