- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хрват рођен у Београду одушевио свет – тражио слободан дан у фирми па победио Американца

© Sputnik / Лола ЂорђевићРука са лоптицама за тенис
Рука са лоптицама за тенис - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Изрека „Никад није касно“ највећи је мотив Матији Пецотићу, 33-годишњем тенисеру који је одсуствовао са посла како би уписао прву АТП победу у каријери. Рођени Београђанин шокирао је тениски свет победом над Џеком Секом у Делреј Бичу, да би одушевљено тек стигло када се прочуло да је он заправо директор фирме и да му тенис није примарно занимање.
Матија Пецотић, хрватски тенисер, рођен је 1989. године у Београду, а док је био дете са породицом се преселио на Малту где је почео да тренира тенис.
До прве АТП победе чекао је све до 33. године када је као 784. тенисер света стигао на турниру у Делреј Бичу где је најпре морао да прође квалификације. За пласман у главни жреб победио је Стефана Козлова и Тениса Сандргена, да би онда највеће изненађење приредио у другом колу савладавши Џека Сока, некада Топ десет играча на АТП листи.
Пецотић је славио резултатом 3:6, 6:2, 6:2, да би после велике победе открио да је за учешће на турниру морао да тражи слободне дане.
„Сок је бивши Топ десет играч са много тениског искуства, био бих арогантан када бих рекао да сам дошао да победим, Нисам пао под притиском и успео да победим. Морао сам данас да одем раније са посла, послао сам мејл целој екипи. Шеф ме је пустио, мораћу да тражим сутра још један слободан дан“, рекао је хрватски тенисер после прве АТП победе у каријери.
Пецотић је уз тренирање тениса успешно градио другу каријеру. Студирао је на Харварду, да би послао директор једне компаније чија се вредност процењује на четири милијарде долара.
С обзиром да је пажња била усмерена на бизнис и ту каријеру, Пецотић је тенис морао да оставља по страни, али никада начисто. Најбољи резултат имао је 2015. године када је био 205. тенисер света.
Само годину дана раније је упловио у воде професионалне воде тениса, а после скоро деценију касније дебитовао је за репрезентацију Хрватске.
Први пут у тиму Хрватске нашао се почетком године када је учествовао на Јунајтед Купу у Перту одиграо дубл меч са Петром Марчинком. Хрватски пар савладао је тада дублове из Аргентине и Француске.
После фантастичног почетка у Делреј Бичу Пецотић је ушао у првих 600 тенисера света, а додатно би могао да напредује после трећег кола у ком га чека Маркос Гирон.
Уколико савлада Американца, Пецотић би могао да се састане са Миомиром Кецмановићем који претходно игра против Нуно Боргеса.
Александар Бублик - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
„Бивши Рус“ поломио три рекета, па изгубио живце: „Тенис је глуп спорт“
Новак Ђоковић и Карлос Алкарас, Мадрид - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
Шпанац се вратио и признао: Било ми је тешко да гледам Новака како ми узима прво место – он је Бог!
Српски тенисер Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
Спектакуларан преокрет у Буенос Ајресу – Србин ућуткао Аргентинце
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала