- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Напади на Душана Силног не престају, али је он васкрсао: „Свежа крв, импресиониран сам“

© AFP 2023 / MAURICE VAN STEENДушан Тадић, Ајакс
Душан Тадић, Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Пратите нас
Душан Тадић васкрсао је фудбалски под тренерском палицом привременог тренера Ајакса Џона Хејтинге. Ипак, неке ствари се нису промениле – напади легендарног Веслија Снајдера на Србина. Повод овога пута била је капитенска трака с подршком Турској и Сибији због разорног земљотреса, коју ас „копљника“ једини у Ередивизији није носио прошлог викенда.
Не прође утакмица да Весли Снајдер не узме да критикује Ајакс или капитена клуба из Амстердама Душана Тадића.
Како је Тадић одласком Алфреда Шројдера живнуо и почео да постиже голове и да дели асистенције, јер је прекомандован у шпиц напада и на место левокрилног нападача, тако је Снајдер морао да пронађе нови разлог да удари на Србина.
И пронашао га је. Овога пута проблем је била капитенска трака у мечу са РКЦ Валвајком (3:1) на којој је изостала подршка преживелима у разорним земљотресима у Турској и Сирији.
„Сви осим капитена Ајакса носили су капитенску траку у знак подршке преживелима у потресима у Турској и Сирији. Јако лепа иницијатива коју је покренуо мој пријатељ Тарик Диварси из Утрехта“, рекао је 38-годишњи Весли Снајдер.
То је прокоментарисао и Енди ван дер Мејде, још један бивши играч Ајакса и Интера, који је јавно констатовао да је Ајакс једини клуб из Ередивизије који није имао поменуту траку. Додајући да би тако велики клуб, као што је див из Амстердама, морао да се укључи у кампању, те да не разуме због чега је изостала подршка.

„Била је то одлука руковоства клуба. Не знам зашто су то одлучили, али требали бисмо да гледамо капитене коју су носили траку. Учествовало је 17 клубова, на чему смо изузетно захвални. Можда у Ајаксу има играча који желе да донирају дресове“, рекао је Снајдер.

Убрзо се после прозивки огласио и сам капитен Ајакса и репрезентације Србије Душан Тадић, који је на свом званичном Твитер профилу написао:

„Земљотреси у Турској и Сирији дубоко су ме шокирали. Моје мисли су са људима који су изгубили своје вољене у овој трагедији и свима који су погођени“, биле су Тадићеве речи.

Лидер Ајакса ће у четвртак од 18 часова и 45 минута имати нови изазов јер на „Јохан Кројф Арену“ стиже Унион Берлин у мечу шеснаестине финала Лига Европе.
Бројке показују да је Тадић васкрсао одласком Шројдера и доласком Џона Хејтинге. У првих 18 утакмица у првенству постигао је свега три поготка, и углавном је играо десно крило, а не лево, јер је Алфред правио место за новајлију Бергвајна.
Онда је стигао Хејтинга и ствари су поново дошле на своје место. Тадић је играо или централног нападач или лево крило, па је на последње три утакмице двапут пронашао пут до мреже и уписао је и две асистенције. Сада је на коти од пет голова и 12 додавања, а с обзиром на то да краја првенства има још 13 кола, лако је могуће да добаци до учинка из претходне сезоне када је 13 пута био стрелац и имао је 19 асистенција.
„Имам веома добар однос са Алфредом. Али он такође зна да ће бити тешко уколико не победиш седам везаних утакмица, а водиш клуб као што је Ајакс. Нисмо у контакту откако је отишао, али се надам да је срећан и да ће поново почети да побеђује“, рекао је Душан.
Тадић се осврнуо на одлуку управе клуба да до краја сезоне шансу пружи доскорашњем тренеру резервног тима Ајакса и легенди клуба из Амстердама.
„Хејтинга – нова енергија, свежа крв. Лепо је када је тренер неко ко познаје клуб и живи за њега. За сада сам апсолутно импресиониран. Он има све", изнео је момак из Бачке Тополе низ комплимената на рачун некадашњег штопера Ајакса и Евертона, који је одиграо преко 200 утакмица за клуб са „Јохан Кројф Арене“.
Лига Европе, шеснаестина финала
Ајакс - Унион Берлин 18.45
Барселона - Манчестер јунајтед 18.45
Салцбург - Рома 18.45
Шахтјор - Рен 18.45
Бајер Леверкузен - Монако 21.00
Јувентус - Нант 21.00
Севиља - ПСВ 21.00
Спортинг - Мидтјиленд 21.00
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Гордан Петрић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Шериф је на вратима, а Петрића мучи Тумбаковићев проблем
Навијачи Партизана на дербију - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
МОЈА ПРИЧА
Српкиња преживела агонију у Молдавији и открива детаље за Спутњик: „Усред ноћи су нам донели папир“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала