- Sputnik Србија, 1920, 12.12.2022
МОЈА ПРИЧА
Доносимо вам животне приче, репортаже и необичне судбине људи који друштво чине бољим.

Српкиња преживела агонију у Молдавији и открива детаље за Спутњик: „Усред ноћи су нам донели папир“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНавијачи Партизана на дербију
Навијачи Партизана на дербију - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
Пратите нас
Ексклузивно
Одвојили су нас и после неколико сати дали формуларе које је требало да потпишемо, а сви су били на румунском језику. Најстресније је било када су затворили ваздушни простор, нисмо знале да ли ћемо изаћи из земље, описала је Мира Радосављевић драматичне сцене из Молдавије где је отишла како би у четвртак бодрила фудбалере Партизана против Шерифа.
Навијачи Партизана депортовани су из Молдавије у којој црно-бели играју меч шеснаестине финала Лиге конференција, а док је једна група нашла карте за лет у праг, две девојке остале су на аеродрому у Кишињеву како би нашле лет који им више одговара.
Навијачи Партизана - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
МОЈА ПРИЧА
ЕКСКЛУЗИВНО Навијач Партизана описује шокантну депортацију из Молдавије: Помињали су нам и Путина
„Слетели смо у понедељак око седам увече у Кишињев, све као што је речено. Нису нам давали информације, не причају енглески. Давали су нам неке папире и формуларе које је требало да потпишемо, они су били на румунском језику. Неке смо успели да протумачимо, неке не. Саопштили су нам потом да одбијају наш улазак у њихову државу и померили су нас у транзитну зону. Усред ноћи донели су нам папир на ком је писао разлог због чега не можемо да уђемо у Молдавију. Према њиховим речима нисмо имали доказ да ћемо ићи на утакмицу, иако имамо резервисане карте, букиран смештај и карте за повратни лет“, прича за Спутњик Мира Радосављевић која је са још једном дамом остала на аеродрому и чекала лет за Букурешт.
Агонија је достигла врхунац када је Молдавија затворила ваздушни простор, а потом је и лет за Букурешт отказан.

„Били смо тамо до уторка, један део њих је отишао у Праг, док нама то није одговарало па смо купиле карте за Букурешт. Међутим, у том тренутку затвара се ваздушни простор Молдавије, нико не може да лети. То је било најстресније јер у том тренутку нисмо знали како да изађемо из земље. Када су летови поново кренули сазнале смо да је наш лет за Букурешт из непознатог разлога отказан, па смо ми отишле у Варшаву.“

За три дана летеле смо: Ниш – Беч, Беч – Кишињев, Кишињев – Варшава и на крају сада имао карту за Београд да вечерас коначно дођемо кући после ове агоније“, прича Мира која је још у новембру са осталим навијачима купила авионску карту и резервисала смештај.
Ни други део навијача још увек није успео да дође у Србији, а Мира напомиње да никакву помоћ нису добили.
„Колико знам ни друга екипа није дошла у Београд. Наравно, све смо саме платиле, имале смо опцију да се снађемо или чекамо пет дана тај повратни лет који смо претходно платили. Није била опција да живимо пет дана на аеродрому без ичега тако да нам је ово био једини начин да одемо из државе“, закључује Мира Радосављевић.
Утакмица Партизана и Шерифа играће се без навијача, а после драме коју су доживели навијачи само дан касније стигла је и вест да је боксерима Црне Горе забрањен улазак у Молдавију.
Навијачи Партизана - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
МОЈА ПРИЧА
ЕКСКЛУЗИВНО Навијач Партизана описује шокантну депортацију из Молдавије: Помињали су нам и Путина
Навијачи Партизана - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СПОРТ
Појавио се документ – „Навијачи опасност за државни поредак Молдавије“
Светско првенство у боксу - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
Боксери Црне Горе депортовани из Молдавије – после драме навијача Партизана избио нови скандал
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала