- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Легенда је гледала сина, а видела „српско чудо“ и утицај Новака Ђоковића

© Sputnik / Лола ЂорђевићХамад Међедовић
Хамад Међедовић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Пратите нас
Српски тенисер Хамад Међедовић имао је ту част и привилегију да га на турниру у индијском Ченају гледа легендарни Бјорн Борг, против чијег сина Леа је играо и победио га. То што је наспрам себе имао и великог Швеђанина није утицало на талентованог Хамада, који је поручио да је све лакше када вас је током каријере гледао највећи – Новак Ђоковић.
Врло је вероватно да би већина младих и талентованих тенисера осетила притисак и узбуђење јер се неколико метара од њега налази легенда попут Бјорна Борга, не и „српско чудо“ Хамад Међедовић, који је недавно дебитовао победом за Дејвис куп репрезентацију Србије.
Талентовани Новопазарац одавно је под неком врстом надзора Новака Ђоковића, који му помаже у каријери и верује да би једног дана Хамад могао чак и да га надмаши. Млади тенисер тренира у Новаковој академији у Београду, а светски број један му први честита сваки успех.
Ипак, још мора да се кали Међедовић, али већ сада се виде обриси и утицај српског и светског броја један на 261. играча света који представља будућност белог спорта.
Након што је без већих проблема изашао на крај са Леом Боргом 6:1, 4:6, 6:2, под будним оком његовог оца Бјорна, Хамад је на питање да ли је осећао трему због присуства легенде, искрено одговорио:
„Не, не, уопште. Прочитао сам претходно да ће Бјорн Борг доћи да гледа тај меч. Искрено, нисам имао проблем са тим јер сам навикао да ме гледају велики играчи. Ето, на пример Новак Ђоковић. Имао сам ту сатисфакцију да ме највећи посматра. Знате, после тога је све далеко лакше“, поентирао је Хамад Међедовић.
Србија је недавно у Ослу убедљиво поразила Норвешку 4-0 у Дејвис купу и изборила место у групној фази финала, а за Хамада Међедовића који је био део националног тима, било је то незаборавно искуство када је савладао Виктора Дурасовића.
„Искрено, била је то једна од најбољих недеља у мојој досадашњој тениској каријери. Било је невероватно, био сам окружен најбољим играчима из наше земље. Момци су тако професионални, свима се дивим. Угледао сам се на њих, дочекао сам прилику да заиграм са њима, да будемо саиграчи. Посебан је осећај победити на крају, изаћи и победити за своју земљу“, истакао је 19-годишњи Пазарац.
Хамад Међедовивћ је после победе против Леа Борга играо против Аустралијанца Џејмса Дакворта у Ченају, али није успео да га победи. Поражен је резултатом 6:2, 7:6.
► Погледајте емисију Миљанов корнер.
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Алкарас елиминисао Ђереа, Лајовић има шансу да га освети – Кецмановић у четвртфиналу
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
СПОРТ
Надалово име нестало за листе за Дубаи!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала