- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Патрушев: Запад машта о распаду Русије, реализација споразума их не занима

© Sputnik / Алексей МайшевПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Пратите нас
Западне земље нису намеравале да испуне споразум о развоју партнерских односа с Москвом, они су маштали и маштају о распаду Русије, рекао је секретар Савета за безбедност Русије Николај Патрушев.
Он је додао да су много година лидери западних држава давали усмена обећања или потписивали различите документе о развоју партнерских односа са Русијом, али су недавне изјаве неких од њих показале да су Русију свесно обмањивали руководећи се сопственим себичним циљевима.
„Нису намеравали и не намеравају да испуњавају постигнуте споразуме. Маштали су и маштају о распаду Русије“, истакао је Патрушев и подсетио да је Запад говорио да се неће ширити на исток али да су своју војну инфраструктуру довели тик до руских граница.
Подсетио је и на потписане Минске споразуме које такође на Западу нису намеравали да реализују него су од 2014. године припремали Украјину за рат с Русијом, трансформишући је у антируску милитаризовану државу потпуно потчињену интересима НАТО.
„Руководећи се циљем да поразе Русију, САД и њихове присталице планирају да наставе сукоб, постајући практично њихов део. Иако схватају да то носи са собом велике људске жртве на украјинској страни они то не сматрају својим проблемом“, закључио је Патрушев.
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
РУСИЈА
Песков: Мински споразуми били камуфлажа за намере Кијева
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала