- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Песков: Мински споразуми били камуфлажа за намере Кијева

© Sputnik / Михаил ВоскресенскийПоглед на московски Кремљ
Поглед на московски Кремљ - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Пратите нас
Преговори Русије и Украјине о Минским споразумима показали су се као камуфлажа за припреме Кијева да силом реши проблем, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков. Он је додао да је Русија уложила изузетне напоре како би натерала Кијев, Берлин и Париз да крену у реализацију тих споразума.
„У завршној фази постојао је одређени песимизам када смо видели стварно понашање Кијева, Берлина, Париза и било је јасно да настоје да замене чим било, да поткопају тај низ обавеза а то је било од кључног значаја. Већ тада се појавио песимизам“, рекао је он.
Како је додао, након што су и Кијев и Париз и Берлин отворено рекли да је то била камуфлажа за припреме Кијева за решавање проблема силом, све је било јасно.
Песков је додао да је руска страна уложила изузетне напоре у току преговора како би приволела и украјинску страну, и Париз и Берлин, да крену у реализацију обавеза које су стране преузеле на себе према тим Минским споразумима
„Уложени су изузетни напори. У колико је само преговора учествовао председник Путин, бивши председников помоћник Сурков, Козак итд. Главни задатак је био натерати Кијев да испуни преузете обавезе“, рекао је он на брифингу за новинаре.
Бивши Путинов помоћник Владимир Сурков је раније изјавио да, радећи на Минским споразумима, није рачунао да ће они бити и испуњени.
Лидери Нормандијске четворке - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2023
РУСИЈА
Осам година од потписивања Минских споразума - Како је Европа лагала Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала