- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Објективна истрага била би доказ да је Норвешка невина по питању "Северног тока"

© Sputnik / Александар Виљф / Уђи у базу фотографијаОсло
Осло - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Пратите нас
Норвешка треба да буде заинтересована за објективну истрагу у вези са експлозијама на гасоводима „Северни ток“ уз учешће Русије, како би доказала своју невиност по том питању, изјавио је амбасадор Русије при међународним организацијама у Бечу Михаил Уљанов.
„Аналитичари инсистирају на томе да је, највероватније, Норвешка директно учествовала у диверзији против ‘Северног тока 2’. Званични Осло треба да буде заинтересован за спровођење објективне истраге уз учешће Русије како би доказао своју невиност“, написао је Уљанов на Телеграму.
Терористички напади су се догодили 26. септембра прошле године на два руска гасовода - „Северном току“ и „Северном току 2“. Немачка, Данска и Шведска нису искључиле могућност да се ради о диверзији. Руско Тужилаштво и председник Русије Владимир Путин окарактерисали су експлозије као терористичке нападе.
Подсетимо, Амерички новинар Симур Херш је раније објавио текст о својој истрази експлозија на гасним магистралама „Северног тока“. У чланку Херш наводи да су амерички рониоци током војних вежби НАТО-а „Baltops“ на лето 2022. године под цевоводе „Северног тока“ поставили експлозив, који су три месеца касније активирали Норвежани.
Пентагон и Бела кућа су саопштили да САД немају везе с тим а Стејт департмент је позвао да се верује ставу Америке.
Едвард Сноуден - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2023
СВЕТ
Сноуден: Причом о ваздушним балонима и ванземаљцима одвлачи се пажња са истрага око "Северног тока"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала