- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Сињајевина не вјерује Дритановим обећањима

© Sputnik / Уступљено СпутњикуНАТО војници на Сињајевини
НАТО војници на Сињајевини - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
Пратите нас
Милан Секуловић из Грађанске иницијативе „Сачувајмо Сињејевину“ казао је Спутњику да је та организација у више наврата већ добијала обећања премијера Дритана Абазовића да војног полигона на Сињајевини неће бити, али док не види одлуку донијету на влади не може им вјеровати.
Секуловић подсјећа да Абазовић то понавља двије године, те да је у среду опет то рекао у Мојковцу.
„Међутим, ми смо и даље званично војни полигон. Абазовић је обећао у јануару да никаквих војних активности неће бити на Сињајевини, па их је било у фебруару. Свако обећање из Владе узимамо са највећом резервом, јер повјерење се тешко стиче, а лако руши. Повјерење које смо имали у Владу прије двије или једне године сада не постоји. Двије године понављања приче да неће бити полигона, а онда нам пошаљу 250 војника… Како онда да вјерујете у још једно обећање? Можда смо једном загризли мамац обећања, али то се више неће поновити. Научили смо лекцију”, каже Секуловић за Спутњик.
С обзиром да премијер каже да имају алтернативу за војни полигон, истиче Секуловић, било би логично да на следећој сједници Владе укину одлуку о војном полигону на Сињајевини и тиме коначно са ријечи пређемо на дјела и затворимо то поглавље.
„Док се одлука о полигону не укине за нас је сваки дан зебња и борба. Од обећања се не живи, а баш смо их сити.Зато дјела, а не ријечи”, коментарише за Спутњик Секуловић изјаву премијера Абазовића.
Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић саопштио је у среду да влада има алтернативну локацију за војни полигон и истакао да то неће бити Сињајевина.
„Док је ове владе нема разлога за било каквом зебњом”, рекао је Абазовић, пренео је портал РТЦГ.
Недавне војне вежбе на Сињајевини, како наводи, не треба доводити у везу са урушавањем животне средине, јер су то акција које немају утицај на екологију.
„Полигон морамо имати, али га морамо имати на другој локацији где нећемо имати негативне утицаје на животну средину”, рекао је Абазовић новинарима у Мојковцу.
Активисти Грађанске иницијативе Сачувајмо Сињајевину већ двије године се не мире са одлуком да један од највећих пашњака у Црној Гори постане НАТО војни полигон. Почетком мјесеца активисти су пратили 250 НАТО војника, који су на Сињајевини имали војну вјежбу, и због тога су били упозоравани од војне и цивилне полиције, и сви су се активисти нашли у полицијским записницима. Они су и након тога још два дана наставили протесте испред касарне у Колашину.
Сињајевина - Sputnik Србија, 1920, 15.02.2023
РЕГИОН
Влада Црне Горе има алтернативу за војни полигон - неће бити на Сињајевини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала