- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Брифинг руске војске: Ракетирана предузећа која снабдевају украјинске снаге муницијом и горивом

© Sputnik / Ильдус Гилязутдинов / Уђи у базу фотографијаМинистарство одбране Русије је објавило снимак лансирања крстарећих ракета "Москит" са бродова Пацифичке флоте у Јапанском мору.
Министарство одбране Русије је објавило снимак лансирања крстарећих ракета Москит са бродова Пацифичке флоте у Јапанском мору. - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
Руска војска извела је ракетни напад на предузећа која снабдевају украјинску војску муницијом и горивом, саопштило је Министарство одбране Русије.
Циљеви напада су остварени, сви означени циљеви су погођени, саопштио је руски војни ресор. Напади су изведени високо прецизним оружјем дугог домета ваздушног и морског базирања.
Руска војска је тако успела да наруши снабдевање украјинских јединица горивом и значајно смањи могућност за производњу експлозива, барута и чврстог ракетног горива у Украјини.
Група трупа „Југ“ Оружаних снага Русије током офанзивних дејстава у правцу Доњецка за дан је ликвидирала до 200 украјинских војника. Уништена су и два оклопна возила, две хаубице Д-30 и једна Д-20, као и складиште муниције поморске пешадије украјинске војске у ДНР.
Руска ПВО је оборила украјински хеликоптер Ми-8 у Херсонској области, ако и девет беспилотних летелица у ЛНР и ДНР. Пресретнута су и три пројектила испаљена из система „хајмарс“ и једна противрадарска ракета „харм“.
У правцу Купјанска и Красног Лимана украјинске снаге су за дан изгубиле око 170 војника. Уништена су и четири оклопна возила, борбено возило пешадије, систем „град“ и две хаубице „акација“.
Руска артиљерија је у правцу Херсона за дан ликвидирала до 35 украјинских војника, 12 војних возила, две хаубице „акациј“, као и систем „химарс“. Уништена су и два складишта муниције бригада територијалне одбране украјинске војске.
Група снага „Исток“ руске војске је у правцу Јужно-Доњецк и Запорошком правцу извела нападе на јединице украјинске војске у подручју Угљедара у ДНР, као и Олговског и Магдалиновке у Запорошкој области. Противник је за дан изгубио преко 70 војника и девет јединица војне технике.
Ловац Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Бела кућа: САД не планирају испоруку ловаца Кијеву, нити обуку украјинских пилота
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала