- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јанис исписао историју, па забринуо Милвоки – капитен Истока упитан за Ол-стар

© AP Photo / Charles Rex ArbogastЈанис Адетокумбо
Јанис Адетокумбо - Sputnik Србија, 1920, 17.02.2023
Пратите нас
У ноћи између четвртка и петка одиграна су само три меча у НБА лиги, а вече је обележила повреда прве звезде Милвокија Јаниса Адетокумба. Грчки репрезентативац је у победи против Чикаго Булса резултатом 112:100, напустио паркет после у првој деоници због повреде шаке.
Снажни центар Јанис Адетокумбо оборио је рекорд по броју асистенција у дресу Милвокија, након што је уписао 3.274 додавања, али је забринуо све који воле Милвоки јер је с болном гримасом, држећи се за шаку у пратњи лекара напустио паркет у раној фази меча.
У сенци повреде човека који би као капитен требало да предводи Источну конференцију у недељу у Ол-стар мечу остао је двобој Милвокија и Чикага.
Бакси су уписали и 12. рецку у низу, као гости су савладали Чикаго, али би вероватно тај тријумф мењали само да се њихов најбољи играч није повредио.
Снажни Јанис Адетокумбо покушао је да изблокира Корија Вајта који је кренуо на улаз, али је онда уследио незгодан пад на леву руку надомак конструкције коша.
Прво је грчки репрезентативац лежао неколико тренутака, после чега се ухватио за руку и морао је пут свлачионице, после чега се није враћао.
Претходно је постигао два поена, имао је седам скокова и три асистенције. Та три додавања омогућила су му да стигне до 3.274 асистенције, чиме је надмашио легендарног Пола Пресија који је имао 3.272 асистенције у периоду од 1982. до 1990. године.
Уместо Јаниса је ускочио Брук Лопез који је одиграо фантастичан меч, што потврђује учинак од 33 поена, седам скокова и две асистенције.
С друге странем најбољи у редовима Чикаго Булса био је Црногорац Никола Вучевић који је сусрет окончао са 22 поена и чак 16 скокова. Имао је подршку Зека Левина који је бројао до 18.
Што се тиче Јаниса Адетокумба и његове повреде шаке, скенер је већ одрађен и показао је да је с руком све у реду, али...
„Видећемо како ће се одвијати ствари и како ће се осећати у наредних неколико дана, после чега ћемо се огласити“, рекао је тренер Милвоки Бакса Мајк Буденхаузер.
Сви се надају да је Јанис више из превентивних разлога напустио игру и да ће бити спреман за спектакл који је заказан у ноћи између суботе и недеље, када ће се у Ол-стар мечу сударити Тим Леброн и Тим Јанис.
Такође, претходно је било планирано да Јанис учествује и првог дана у такмичењу вештинама са својом браћом, али је сада његово учешће на комплетном Ол-стару под знаком питања.
НБА резултати
Чикаго Булс - Милвоки 100:112
Минесота - Вашингтон 106:114
Финикс - Л.А. Клиперс 107:116
►Погледајте емисију Миљанов корнер.
Факундо Кампацо - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Вечити дерби у полуфиналу, ФМП јачи од Металца
Дејан Радоњић – тренер КК Црвена звезда - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Грци играју двоструку игру – „жртва“ ће бити Радоњић
Лука Дончић Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 16.02.2023
СПОРТ
Лука се поклонио Николи: „То је нешто посебно“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала